ÇAYKUR 1. Sürgünde 245 Bin Ton Yaş Çay Aldı
22/06/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

ÇAYKUR 1. Sürgünde 245 Bin Ton Yaş Çay Aldı

ÇAYKUR Genel MüdürlüÄŸünden yapılan yazılı açıklamada, yaÅŸ çay alımlarının 19 Mayıs'ta baÅŸladığı anımsatıldı.

Bugün itibarıyla tamamladıkları birinci sürgün döneminde toplam 245 bin ton çay alımı yapıldığı belirtilen açıklamada, sürgün boyunca fabrikaların tamamında iÅŸleme kapasitesinin üzerine çıkılarak ve bayram günlerinde de alım yapılarak maksimum seviyelerde üretim gerçekleÅŸtirildiÄŸi aktarıldı.

Açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde baÅŸlayan kampanya dönemine endiÅŸe ve tedirginlikler içerisinde girildiÄŸi belirtilerek, ÅŸöyle devam edildi: "Ancak hamdolsun aldığımız tedbirler ve yapılan planlamalarla müstahsilimizin sabır ve uyumları neticesinde rahat ve huzurlu bir çay alım süreci yaÅŸanmıştır. Dolayısıyla olaÄŸan dışı ÅŸartlar altında yaÅŸanılan bu sürece, fedakar ve anlayışlı yaklaşımlarıyla olumlu katkıda bulunan baÅŸta üretici ve çalışanlarımıza teÅŸekkür ederiz."

Salgın sürecinin olumlu neticelerinden birinin, üreticilerin tekrar aile tarımına dönerek kendi çaylarını toplamaları olduÄŸu vurgulanan açıklamada, yerli veya yabancı iÅŸçilere verilecek milyonlarca liranın bölge ve aile içerisinde kaldığı ve ekonomik katkılar saÄŸlandığı ifade edildi.

Açıklamada, gerçek üreticinin bahçeye girmesiyle yaÅŸ çayda toplama hatalarının azaldığına dikkat çekilerek, ÅŸunlar kaydedildi: "Bunun devam ettirilmesi halinde zaman içerisinde çay bahçelerinin iyileÅŸerek verim artışları yaÅŸanacağı ve çay kalitesinin artacağı kanaatindeyiz. Unutmayalım ki hiçbir el veya yabancı iÅŸçi gerçek üreticinin, kendi alın terinin ve emeÄŸinin yerini tutamaz. Temennimiz yeni normal döneme uygun sergilenen kendi çayını kendi toplama çabasının bu samimiyetin sadece bu sürgün dönemiyle kalmayıp bundan sonraki sürgünlerde ve yıllarda da devam ettirilerek uygulamanın süreklilik kazanmasıdır."