Türkiye Teknolojileri Trabzon’da
23/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Türkiye Teknolojileri Trabzon’da

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi’nin (TOBB) himayesinde, E- ticaret SEM ve E-ticaret Merkezi A.Åž tarafından gerçekleÅŸtirilen Türkiye Teknoloji BuluÅŸmaları, “ Kobiler Ä°çin Dijital DönüÅŸüm” paneli Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirildi.

Bir otelde gerçekleÅŸtirilen panele Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı M. Suat HacısalihoÄŸlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Eyüp Ergan, Ä°ÅŸ Adamaları ve Kobiler katıldı.

2000’li yıllardan sonra hızla dijitalleÅŸen dünya, sosyal medya ile iletiÅŸimde yaÅŸanan baÅŸ döndürücü geliÅŸmeler ticaret tarzımızı da büyük oranda deÄŸiÅŸtirdiÄŸini ifade eden Vali UstaoÄŸlu,” KOBÄ°'lerin dijitalleÅŸen dünyaya ayak uydurmaları ve rekabet güçlerini artırmalarını saÄŸlamak amacıyla, Ticaret Bakanlığımızın desteÄŸi, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) himayesi, Vodafone ve Akbank ana sponsorluÄŸunda "KOBÄ°'ler için Dijital DönüÅŸüm, E-ticaret ve E-ihracat" temasıyla düzenlenen ve ÅŸehrimizde gerçekleÅŸen "Türkiye Teknoloji BuluÅŸmaları" etkinliÄŸi dolayısıyla bir aradayız. Bu önemli toplantı vesilesiyle ÅŸehrimizde misafir olan katılımcılara hoÅŸ geldiniz diyorum.

Artık E-ticaret olarak ifade edilen yeni bir alış-veriÅŸ mecrası ortaya çıktı. Online alışveriÅŸ olarak da ifade edilen e-ticaret artık ticarette belirleyici hale geldi. YaÅŸanan geliÅŸmeler gelecekte ticaretin büyük oranda online bir hal alacağını açıkça gösteriyor. Dolayısıyla teknolojik geliÅŸmelerle artık sınırların tamamen ortadan kalktığı dünya ticaret piyasasında saÄŸlam bir yer edinebilmek için e-ticaret konusunda hazır olmak ve bu alanda güçlü bir ÅŸekilde var olmak durumundayız.

Günümüzde cirolarına baktığımız zaman E-ticaret sitelerinin ilk sıralarda yer aldıklarını görüyoruz. DeÄŸiÅŸen ve hızla dönüÅŸen bu yeni ticaret tarzına yazılım, sermaye ve tanıtım anlamında küçük ve orta iÅŸletmelerimizi de hazırlamak durumundayız. Zamanın getirdiÄŸi deÄŸiÅŸime ayak uyduramayan, insan kaynağına yatırım yapmayan, teknolojinin getirdiklerinden faydalanamayan ÅŸirketlerin gelecek dönemde ayakta kalamayacağı açıktır. DoÄŸru ürünü, doÄŸru zamanda, doÄŸru fiyattan satmak piyasada yerini almak açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye bu konuda 10-15 yıl öncesine göre çok büyük ivme kaydetmiÅŸ olsa da yolculuk bitmiÅŸ deÄŸildir. Çetin bir rekabetin yaÅŸandığı bu alanda küçük orta ve büyük iÅŸletmeler olarak hazır olmalı ve bu alanda yaÅŸanan geliÅŸmelerin gerisinde kalmamak üzere tedbir almalıyız. Devlet olarak da PTT gibi stratejik kuruluÅŸlarımız vasıtasıyla e-ticareti destekliyor ve uyguluyoruz. Bir ürünü üretmek yeterli deÄŸil, dünyanın her köÅŸesine tanıtmak, pazarlamak ve ulaÅŸtırmak da gerekiyor.

Bu anlamda kobiler ile paylaşımda bulunmak için ÅŸehirlerimizi dolaÅŸan ve Trabzonumuzda da bu önemli toplantıyı gerçekleÅŸtiren Teknoloji BuluÅŸmaları ekibini tebrik ediyor Ticaret Sanayi Odamıza ve diÄŸer katkıda bulunan kiÅŸi kurum ve kuruluÅŸlara teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Panelin sonunda Vali Ustaoğlu, teknoloji buluşmalarına katılar firmaların stantlarını gezdi.