Vali Hehlivan: “Trafik Kurallarına Uymak İnsani ve Vicdani Yükümlülüktür”
04/10/2018
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Vali Hehlivan: “Trafik Kurallarına Uymak İnsani ve Vicdani Yükümlülüktür”

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan emniyet kemeri kullanımının yaygınlaÅŸtırılması, seyir halindeyken cep telefonu kullanımının azaltılması ve aşırı hız sebebi ile yapılan trafik kazalarının önlenmesi amacıyla Ä°çiÅŸleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde baÅŸlatılan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” projesi kapsamında düzenlenen etkinliÄŸe katıldı. 

Merkez Spor Salonu yanında oluÅŸturulan parkuru inceleyen Vali Pehlivan Ä°l Emniyet Müdürü Sezayi Er ile görevli emniyet mensuplarından bilgiler aldı. Proje kapsamında yapılan denetimlerde emniyet kemeri kullanmadığı tespit edilen sürücülerin yönlendirildiÄŸi kaza simülasyon aracına binen Vali Pehlivan, emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekti. 

Vali Pehlivan, trafik kurallarına uymanın insani ve vicdani bir yükümlülük olduÄŸunu ifade ederek sürücülere trafiÄŸi tehlikeye düÅŸürecek davranışlardan kaçınmaları ve kurallara uymaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Pehlivan, alkolün sebep olduÄŸu bilinç kaybı ile yaÅŸanabilecek tehlikeleri göstermek adına tasarlanan “Alkol GözlüÄŸü”nü de test etti. Trafik ekiplerince verilen eÄŸitimlere katılan çocuklardan trafik güvenliÄŸi konusunu çok iyi bir ÅŸekilde öÄŸrenmeleri gerektiÄŸini belirten Vali Pehlivan bu konuda kurallara uymamaları halinde aileleri uyarmalarını da istedi.