Abdulla Avcı'nın karşılaşma sonrası açıklamaları
09/04/2022
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Abdulla Avcı'nın karşılaşma sonrası açıklamaları

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı,maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini kaydetti.

Evinde puan kaybetmeyen ve iyi strateji belirleyen takıma karşı önlem alarak oyuna baÅŸladıklarını belirten Avcı, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ligin sonu bizim için her hafta final. Sona doÄŸru gidiyoruz. Rakibimiz kendi evinde lider konumda. Duran topu bulan, arayan, bunda etkili olan ve ligde ikinci topları en fazla alan ikinci takım rakibimiz. Bunun üzerine biz de özellikle rakibimize göre planlarımızı yaptık. Özellikle topa sahip olmak için kenarlar önemliydi. Ä°lk yarıda bizim yakaladığımız ve rakibin yakaladığı pozisyonlar var. Genelde oyun bizim elimizdeydi. Ä°kinci yarı oyuncularımız bunu zorladı. Ama bazen oyunun her anını doÄŸru oynamak gerekiyor. Zaman zaman rakibimiz de geçiÅŸlerde bunu yakalamaya çalıştı."

Şampiyonluğun biraz sabır istediğini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Tabii gönül isterdi ki burada kazanıp haftaya da kazanıp bunu sonuçlandırmak. Ama cebimiz son derece dolu. Ä°yi bir takıma karşı deplasmanda karşılıklı stratejilerin olduÄŸu bir oyun oynandı. Ä°yi bir müsabaka oldu. Belki gol olmadı. Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız Fatih Karagümrük maçına en iyi ÅŸekilde hazırlanacağız. 'Ä°yi ki Trabzonspor var' dedirten bir seneyi yaşıyoruz. Tüm taraftarımızı önümüzdeki hafta maça en iyi ÅŸekilde bekliyoruz."

Avcı, Hamsik ve Hugo'nun uzun bir sakatlığın ardından ilk kez kadroda yer aldığını ve ikilinin mücadelesinden memnun olduÄŸunu ifade ederek, "Bugün bir kazancımız da Marek Hamsik'in iki ay sonra bizimle beraber oynaması ve sakatsız oyunu tamamlaması. Vitor Hugo'nun aynı ÅŸekilde dönmesi. Bu oyuncuların olması bizim daha dengeli bir oyun oynamamızı saÄŸlıyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.