Yusuf Yazıcı ve Joao Pereira'dan Açıklama
10/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Yusuf Yazıcı ve Joao Pereira'dan Açıklama

Trabzonsporlu genç futbolcu Yusuf Yazıcı ve Joao Pereira’dan açıklama

Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı ve Joao Pereira basın toplantısı düzenledi. Onazi’nin sakatlığı ile alakalı soruya cevap veren Yusuf Yazıcı, "Onazi’nin sakatlığından sonra orta saha görevinde oynamaya baÅŸladım. Hocam nerede görev veriyorsa en iyi ÅŸekilde yapmaya çalışıyorum. EksikliÄŸi kapatmaya çalışıyorum. Takımıma en iyi ÅŸekilde faydalı olmaya çalışıyorum" diye konuÅŸtu.
Takıma katılan genç futbolcular hakkında konuÅŸan Yazıcı, "Genç arkadaÅŸlarımızın adına hem Trabzonspor yönetimine hem de Ünal hocaya teÅŸekkür etmek istiyorum. 19 genç arkadaÅŸ kampınızdaydı. Onlar adına çok mutluyum. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Ä°nanıyorum ki Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet edecekler. Buradan eÄŸer Avrupa’ya transfer olmak istersem önce bütün taraftarın helalliÄŸini alıp formanın hakkını vermiÅŸ olarak ayrılmak istiyorum. Benimde hayalim Avrupa’da futbol oynamak. Olması da gerekiyor. Åžartlar oluÅŸursa Trabzon ÅŸehrini Avrupa’da temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Futbola herkesin sadece fiziksel olarak baktığını anlatan Yusuf Yazıcı, "Ama iÅŸin içinde fiziksel deÄŸil psikolojik olarak daha fazla olduÄŸunu görüyoruz. Baskıyı kaldırmak zorundasın. Güçlüysen kaldırabiliyorsun. Ben de psikolojik olarak destek alıyorum. Hayallerim hedeflerim var. Bu doÄŸrultuda kendimi geliÅŸtiririm. En iyi seviyeye çıkmak istiyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Trabzonspor’dan ayrılırsa en iyi kulüplerde oynamak istediÄŸini söyleyen Yazıcı, "Hedeflerim bu doÄŸrultuda. Tek düÅŸündüÄŸüm konu ÅŸu an Trabzonspor’un baÅŸarısı. Ä°kinci yarıda çok daha iyi yerlere nasıl getiririz onu düÅŸünüyorum. Avrupa’da oynayacağım takımların çok iyi olacağına inanıyorum" diye belirtti.
Trabzonspor kulübü bir kulüpten daha fazlası diye konuÅŸan Yazıcı, "Mahallede, sokakta ve otobüste dolmuÅŸta bütün insanlar Trabzonspor’u yaÅŸar. Böyle bir kulüpte kaptanlık yapmak gurur verici bir durum. Bu sorumluluÄŸu bana veren herkese teÅŸekkür etmek istiyorum. Bundan sonra daha ağırbaÅŸlı bir Yusuf Yazıcı göreceksiniz. Ä°nanıyorum ki en güzel ÅŸekilde yapmaya çalışacağım. Futbolcu her anlamda kendini geliÅŸtirmesi gerekiyor. Futbol dışında da beslemesi gereken konular oluyor. Aynı zamanda beden eÄŸitimi spor fakültesinde okuyorum. Orada da kendimi geliÅŸtirmeye çalışıyorum. Sınavlarım olduÄŸu için ödev yapıyordum o ara. Futbolculara karşı bir algı var. Sadece futbolla kendini geliÅŸtiriyorlar diye. Benim düÅŸüncem, benim fikrim genç arkadalar için rol modeliz. En iyi ÅŸekilde örnek olmamız gerekiyor. Bilgi güçtür. Kendimize sınır koymamamız gerekiyor. Bende kendimi geliÅŸtirmeye çalışıyorum” açıklamasını yaptı.
Yönetimin verdiÄŸi kararlara saygı duymaları gerektiÄŸini dile getiren Yusuf Yazıcı, "Olcay abi geldiÄŸinden beri bana ve genç arkadaÅŸlara örnek oldu. Ben de bazı konuları ondan öÄŸrendim. Ä°nÅŸallah hakkında hayırlısı olur. Ben onu çok seviyorum. Ä°nÅŸallah her ÅŸey gönlünce olur" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Unutamadığı maç ve gol sorusuna cevaplayan Yusuf Yazıcı ÅŸu ifadelere yer verdi:
"Benim en beÄŸendiÄŸim gol Rodallega’nın KasımpaÅŸa’ya attığı gol. Unutamadığım galibiyetse Fenerbahçe galibiyeti."

Basın toplantısında soruları cevaplayan Joao Pereira ise sevdiÄŸi iÅŸi yaptığını belirterek, "Bu iÅŸten zevk almaya çalışıyorum. Antrenmanlarda hep ikinci ailemle beraberim. Bunlar benim takım arkadaÅŸlarım. Ailemizden daha fazla vakti onlarla geçiriyoruz. Sahaya çıktığımızda da ikinci ailemi savunmaya çalışıyorum. Futbola baÅŸladığımdan beri karakterim böyleydi. Kaybetmekten nefret ediyorum. Aileme yardımcı olabilmek adına elimden gelen her ÅŸeyi yapmak istediÄŸimden daha hırslı gözüküyorum" deÄŸerlendirmesini yaptı.
Her zaman devre arası kampları genç oyuncular için fırsat olmuÅŸtur diyen Pereira, "Onlara verilen ÅŸansları iyi çalışıp yapılması gerekenleri yapıp takıma katıldılar. Geleceklerinin iyi yerlerde olduÄŸundan eminiz. Burada oynayan takım arkadaÅŸları güzel örnek. Aynı yoldan geçecekler. Her zaman çalışmalı ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalılar. Hayalleri olmalı. Bu yolda hepsinin iyi gideceÄŸinden eminim. Bunların farkındayız. Umarım ÅŸansta yanlarında olur" diye belirtti.
Trabzon ÅŸehri hakkında sorulan soruya cevap veren Joao Pereira, "Trabzon’a geldiÄŸimde insanlar bana yardımcı oldu. Her ÅŸeyde yardım etmeye çalıştılar. Nereye giderseniz insanlar sürekli yanınızda yardım etmeye çalışıyor. Dolayısıyla bu ÅŸehre alışmam çok uzun zaman almadı. Ä°ÅŸler benim için iyi gitti. Trabzon futbolla yaÅŸayan bir ÅŸehir. Geçen sene basketbol maçlarına gitmiÅŸtim orada da taraftarı gördüm. Kazandığımız zaman insanların yüzündeki mutluluÄŸu görmek paha biçilemez. Her maçı kendi içimizde deÄŸerlendirip kazanarak onlara mutluluk vermeyi hedefliyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Kadrolarını yeterli gördüÄŸünü anlatan Pereira, "Tecrübeli genç ve çok yetenekli oyuncularımız var. Kadromuz ÅŸampiyon olabilmek için yeterli. Bizim veya baÅŸka takımın ÅŸampiyon olması için kolay olmayacak. 29 puandayız ama 4 takımla bunu paylaşıyoruz. Küçük hatalarda sıralamada aÅŸağıya düÅŸebiliriz. Adım adım gitmeliyiz. Mutlu bir son istiyoruz hepimiz. Maç maç bakmamız gerekiyor. Bu ÅŸehir geçmiÅŸte kazandığı kupalarla birlikte herkesi mutlu etmiÅŸ bir ÅŸehir. Dolayısıyla insanların beklentileri olması çok doÄŸal. Onların bu iÅŸin kolay olmadığını bilmesi gerek. Åžampiyon olmak istiyoruz. Bunun kolay olmayacağının bilincindeyiz. Benim anlayışıma göre baÅŸarılar 1 gün içinde kazanılmaz. Bu süreçte ne kadar çalışırsanız o kadar baÅŸarılı olma ihtimaliniz artar" ifadelerini kullandı.
Genç futbolcuların önerisinin sıkı çalışmak olduÄŸunu anlatan Pereira, "Hocalarımız onların iyi geçirdikleri maçları gördükleri için buraya davet etti. Åžunu da bilmeliler ki onları geleceÄŸe taşınan bugün. Bunu ilk önce hiç unutmadan her sabah kafalarına sokmaları. Unutmamaları gereken bir ÅŸey genç oyunculardan aynı yollardan geçtiÄŸim için bende biliyorum. Bu fırsatlar çok nadir gelir. Bu fırsatı deÄŸerlendirirken mutlaka en iyi ÅŸekilde çalışmalarla beslemeleri gerektiÄŸini unutmamalılar. Bu arkadaÅŸlar için en önemli örnek karşılarında duruyor. Onlara sorup öÄŸrenebilecekleri fırsat var. Onların geleceÄŸi adına çok büyük bir yatırım yapmış olurlar” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor gibi bir kulüpte kaptanlık yapıyor olmanın büyük bir sorumluluk içinde olduÄŸunu söyleyen Portekizli futbolcu, "Bunun gerekliliÄŸini yerine getirmeye çalışıyorum. Bu durum beni deÄŸiÅŸtirmedi olduÄŸum kiÅŸiyim. Pazubandı takmanının çok önemli olmadığını düÅŸünüyorum. KöpeÄŸim biraz büyük gezdirmeye çalışıyorum. Ä°nsanlar benimle karşılaÅŸtığında çok dışarda olduÄŸumu sanıyorlar. Ama genelde evdeyim. Büyük köpeÄŸimle vakit geçiriyorum" dedi.
Hem Ä°ngiltere’de hem Ä°spanya’da Avrupa’nın bir çok ülkesinde bir çok oyuncularımız ülkemizin dışında Avrupa’da oynayıp bu baÅŸarıları kazanmaya devam ediyorlar. Bu sevginin performans ile alakalı olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Quaresma’nın ikinci geliÅŸi, taraftarların ne kadar çok sevdiÄŸini performansını gördük. Pepe takımdan ayrılsa da taraftarın ne kadar çok sevdiÄŸini gördük. Ä°nsanlar tabi ki olduÄŸunuz kiÅŸiden dolayı sizi sevebilir. Bizim iÅŸimiz futbol oynamak. Bu performansı gösterdiÄŸiniz sürece insanların sizi sevmesi çok normal” diye konuÅŸtu.


Kendisiyle alakalı nasıl bir insan olduÄŸu sorusuna Portekizli futbolcu ÅŸöyle cevap verdi; Her ÅŸeyden önce eÄŸlenmeyi seven ve yaptığı iÅŸi seven biriyim. Saha içinde oynadığımız bütün maçlarda elimden gelen her ÅŸeyi yaptığım için biraz sinirli birini gördüÄŸünüzü düÅŸünebilirsiniz. Saha dışında elimden gelen her ÅŸeyi yapmaya çalışan biriyim. Dünyada açlık savaÅŸ varken insanların mutlu olduÄŸu anı en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirmeliler. Dolayısıyla bu hayatı mutlu yaÅŸamaya çalışan biriyim. Sosyal medya sayesinde saha içinde göremedikleri hayatın baÅŸka bir yönü olduklarını görüyorlar. Sosyal medya sayesinde insanlar bu kadar kavgacı olmadığımızı, mutlu insanlar olduÄŸumuzu görebiliyorlar” dedi.