Trabzon MHP'de fabrika baskını açıklaması
16/09/2021
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon MHP'de fabrika baskını açıklaması

Trabzon'un Åžalpazarı ilçesinde zabıta ekipleri ile birlikte bir fabrikaya baskın düzenleyen Belediye BaÅŸkanı Refik Kurukız, Irak Bölgesel Yönetiminde seçimler için bir partinin ürettirdiÄŸi ÅŸapkaları çuvala koyarak fabrika dışında yaktırdı.

Trabzon'un Åžalpazarı Ä°lçesi'nde ÅŸapka üretimi yapan Anadolu Åžapkacılık adlı fabrikaya 'Kürdistan ÅŸapkası' üretiliyor gerekçesiyle MHP'li Åžalpazarı Belediye BaÅŸkanı Refik Kurukız ve ekipleri tarafından baskın yapıldı. Irak'ta 10 Ekim'de gerçekleÅŸmesi planlanan seçim için gelen sipariÅŸ üzerine üretim yapılırken fabrikaya gelen Kurukız, "yasa dışı" iddiasıyla zabıtalara ÅŸapkaları toplatarak yol ortasında yaktırdı.

Trabzon'da Şalpazarı Belediye Başkanı fabrikada bulunan şapkaları sokağa atıp yaktı

"BÄ°ZLERÄ° Ä°ZAH EDÄ°LMESÄ° ZOR BÄ°R DURUMDA BIRAKMIÅžTIR"

Olay sonrası bir açıklama yapan firma sahibi Ömer Özdemir, "Irak bölge yönetiminin önümüzdeki günlerde kendi bölgelerinde yapacakları seçim sürecinde kullanılacak, ihraç edilmek üzere ÅŸapka sipariÅŸi gelmiÅŸtir. Bu sipariÅŸler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin izin verdiÄŸi çerçevede yasal yollardan ihraç edilmek suretiyle üretimine baÅŸlamış bulunmaktaydık. Bu üretim hem bölgemizde yaÅŸayan bizimle çalışan vatandaÅŸlarımıza iÅŸ olanağı sunmakta hem de devletimize döviz girdisi olarak fayda saÄŸlamaktadır. Åžalpazarı Belediye BaÅŸkanımızın bugün yapmış olduÄŸu ziyarette Irak için ürettiÄŸimiz ÅŸapkaları görmüÅŸ ve bizlere bu ÅŸapkaların 'Yasalara aykırı mı?' sorusunu sormadan, herhangi bir kolluk kuvvetinden yardım istemeden oracıkta ÅŸapkaların yasalara aykırı olduÄŸuna iliÅŸkin kanaat getirmiÅŸ ve belediye zabıtaları maharetiyle ve nezaretinde ÅŸapkalarımızı çevre komÅŸularımızın, bölgede yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızın önünde hunharca yakmak suretiyle ciddi bir maddi zarara yol açmıştır. Ancak maddi zarardan çok bölge halkı önünde yargısız infaz yapmak suretiyle ÅŸahsımı, tesislerimizde çalışan arkadaÅŸlarımızı izah edilmesi zor bir durumda bırakmıştır" dedi.Trabzon'da Åžalpazarı Belediye BaÅŸkanı fabrikada bulunan ÅŸapkaları sokaÄŸa atıp yaktı

"BÄ°ZLER VATANINI SEVEN BÄ°REYLERÄ°Z"

Açıklamasının devamında "Bu olay özelinde bizler bölgede çok zor durumda kalmış ve hatta bu nahoÅŸ olay yaÅŸanırken bölge halkı tarafından linç giriÅŸimine bile maruz kalabilirdik" diyen Özdemir, ÅŸöyle devam etti: "Can güvenliÄŸimiz dahi olmayabilirdi. Åžu anda bile bu durumdayız. Bizler Åžalpazarı ilçesinde doÄŸmuÅŸ bu bölgenin bir evladı olarak bölgemize yatırım yapmış namuslu ÅŸerefli bir esnafız Bütün bu yanlış uygulama maalesef Åžalpazarı Belediye BaÅŸkanımızın böyle bir uygulamaya hakkı olmamasına raÄŸmen, bu çirkin ve nahoÅŸ olayın gerçekleÅŸmesinde baÅŸ aktör olarak belirmiÅŸtir. Maddi zarar her zaman karşılanır ancak oluÅŸan itibar kaybı geriye çok zor gelir. Bu bölgenin namuslu ÅŸerefli ve vatansever bir evladı olarak bu yanlışın derhal doÄŸruyla buluÅŸabilmesi için yetkililerden ivedilikle yardım bekler, bu nahoÅŸ olayın biran önce doÄŸruyla buluÅŸmasını talep etmekteyim. Bizler vatanını seven ve vatanı için çalışan bireyleriz. Vatanımıza zararı dokunacak hiç bir olayın içinde olmayız."