Trabzon’un Kurtuluşu Çoşkuyla Kutlandı
24/02/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon’un Kurtuluşu Çoşkuyla Kutlandı

Trabzon’un düÅŸman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 101.yıl dönümü dolayısıyla Trabzon ValiliÄŸinde tören düzenlendi.

Törene, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoÄŸlu, Ä°l Jandarma Komutanı TuÄŸgeneral Halil Åžen, Ä°l Emniyet Müdürü Orhan Çevik, il protokolü, askeri ve mülki erkân, öÄŸrenciler ve vatandaÅŸlar katıldı. 

Valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla baÅŸlayan törende saygı duruÅŸunun ardından Ä°stiklal Marşı okundu.

Burada konuÅŸma yapan Bakan Soylu, “Bugün burada bir büyük hatırayı ve destanı yeniden hatırlamak geçmiÅŸimizi yâd etmek, derslerimizi tekrar ezberlemek üzere bir arada bulunuyoruz. Trabzon’umuzun düÅŸman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 101. Yılını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bu vesile ile bu baÅŸkaldırıya, bu itiraza isimsiz tüm kahramanlara ecdadımızı, dedelerimizi, ninelerimizi, istiklal mücadelemizin BaÅŸkomutanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu kahramanlık mücadelesinin destanını yazan her bir kahramanımızı minnet ve ÅŸükranla anıyorum ”dedi.

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un KurtuluÅŸ yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 39. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 24’üncü Halk KoÅŸusu ile 4’üncü 10 km koÅŸularının startını verdi.

Ä°çiÅŸleri Bakanımız Süleyman Soylu ValiliÄŸimizi ziyaret ederek ÅŸeref defterini imzaladı.

Törenler Hamamizade Ä°hsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen çeÅŸitli programlarla devam etti.