MAÇKA MACERA PARKI AÇILDI
06/06/2021
murat
0 yorum
PAYLAŞ

MAÇKA MACERA PARKI AÇILDI

Trabzon’un Maçka Belediyesi tarafından kısa sürede hayata geçirilen proje kapsamında, içerisinde zip coasterın da yer aldığı park, yeni turizm sezonunda aktivite zenginliÄŸiyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaÅŸatacak.

DoÄŸu Karadeniz'de turistlerin en çok ziyaret ettiÄŸi yer olan Sümela Manastırı'nın bulunduÄŸu Trabzon'un Maçka ilçesi, macera tutkunlarını da ağırlayacak.

Yaklaşık 4 bin yıllık tarihi geçmiÅŸinin izlerini ve kültürünü, doÄŸal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunan Maçka, Sümela Manastırı'nın da bulunduÄŸu Altındere Vadisi'nin yanı sıra ilçe sınırlarından geçip Karadeniz'e dökülen Meryemana, Hamsiköy, Mulaga ve Galyan derelerini de bünyesinde barındırıyor.

Kiraz, Labazen, Kulindağı, MaÄŸura, Figanoy, LiÅŸer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yeriyle öne çıkan yöre, 2 bin metre rakımdaki daÄŸların eteklerine kadar ulaÅŸan çam ormanları, daha yükseklerde yer alan yaylaları, temiz havası ve yöre halkınca "göze" diye tabir edilen kaynak sularıyla da ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor. Her mevsim turistlerden ilgi gören ilçe, yaklaşık 46,5 dönümlük alana inÅŸa edilen Macera Parkı ile adrenalin tutkunlarını ağırlayacak. Maçka Belediyesince kısa sürede hayata geçirilen proje kapsamında, içerisinde zip coasterın da yer aldığı park, yeni turizm sezonunda aktivite zenginliÄŸiyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaÅŸatacak.

Maçka Belediye BaÅŸkanı Koray Koçhan, “Macera Parkımız açıldı. Ayaklarınızı yerden kesecek bir Maceraya hazır mısınız? Tüm Macera severleri Maçka’mıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.