Nihat Özdemir"Kadın Futbolunu önemsiyoruz
05/05/2021
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Nihat Özdemir"Kadın Futbolunu önemsiyoruz

Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 Sezonu finali öncesi konuÅŸan TFF BaÅŸkanı Nihat Özdemir, "Kadın futbolunu önemsiyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor baÅŸta olmak üzere tüm ekipleri kadın futbol takım kurmaya davet ediyorum" dedi.

Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 SaÄŸlık Çalışanları Sezonu'nun final mücadelesi öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu BaÅŸkanı (TFF) Nihat Özdemir ve BeÅŸiktaÅŸ BaÅŸkanı Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulundu.

Özdemir, pandemi döneminde güzel bir organizasyon olduÄŸuna dikkat çekerken, "Pandemi dönemi olduÄŸu için ve saÄŸlık çalışanlarına her zaman borçlu olduÄŸumuzu her zaman ifade ediyoruz. O nedenle için bu sezonun adını Turkcell Kadın Futbol Ligi SaÄŸlık Çalışanları Sezonu diye nitelendirdik ve bunu d Åžampiyonlar Ligi formatında planladık. Türkiye'nin 12 ÅŸehrinde 16 takımımız katıldı. 4 takım 4'erli grup halinde maçlarını oynadı sonrasında çeyrek final maçları, yarı final bugünde önce 3'üncülük maçı oynandı ÅŸimdide final maçı oynanacak. Takımlarımızın da kupalarını takdim edeceÄŸiz" dedi.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a çaÄŸrı

Kadın futboluna çok önem verdiklerini dile getiren Özdemir, "Sadece Türkiye'mizde deÄŸil tüm dünyada özellikle de Avrupa'da kadın futboluna çok önem veriliyor. Biz de Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu iÅŸe önem vererek sezonu baÅŸlatmak için böyle bir karar aldık. Pandemiyi de düÅŸünerek takımların seyahat etmelerinin zor olduÄŸu bir dönemde Antalya'da böyle güzel bir spor kompleksinde topladık v kampa aldık. Bütün maçları oynadık ev bugünde sonlandıracağız. Bu ilki ama biz bunu önümüzdeki yılarda daha da geniÅŸleterek yapmak istiyoruz. Bu maçın baÅŸka bir önemi de ÅŸampiyon olan takım Türkiye'yi Åžampiyonlar Ligi'nde temsil edecek. iki güzide kulübümüz BeÅŸiktaÅŸ'a kadın futbolun böyle bir destek vermelerinden dolayı Sayın Ahmet Nur Çebi özelinde BeÅŸiktaÅŸ yönetimine camiasına federasyon olarak teÅŸekkür ediyorum. Fatih Vatanspor'a da teÅŸekkür ediyorum. Bütün futbol kulüplerinin kadın futbol dallarını kurmasını arzuluyoruz ve her türlü destek vereceÄŸimizi de söylemek istiyorum. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor baÅŸta olmak üzere bütün takımları kadın futboluna önem vermeye takım kurmaya ve liglere katılmaya davet ediyorum" diye konuÅŸtu.