ARAKLI’DA 7 EV İLE 2 SAMANLIK YANDI
13/01/2021
murat
0 yorum
PAYLAŞ

ARAKLI’DA 7 EV İLE 2 SAMANLIK YANDI

Trabzon'un Araklı ilçesi TaÅŸgeçit Mahallesi'nde, çıkan yangında yanan ev sayısı 7'ye yükseldi.

YANAN EV SAYISI 7'YE YÜKSELDÄ°

Trabzon'un Araklı ilçesi TaÅŸgeçit Mahallesi'nde, çıkan yangında yanan ev sayısı 7'ye yükseldi. Yangında ayrıca 2 samanlıkta küle dönerken, ahırlarda bulunan 25 büyükbaÅŸ hayvan sahipleri tarafından kurtarıldı. Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiÄŸi yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın bölgesine gelen Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu ile Araklı Belediye BaÅŸkanı Recep Çebi, yetkililerden bilgi aldı, vatandaÅŸlara 'geçmiÅŸ olsun' dileklerini iletti. Yangının çıkış nedeni araÅŸtırılıyor.

TÜM Ä°MKANLAR SEFERBER EDÄ°LECEK

Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu da yaptığı açıklamada, "Araklı ilçemize baÄŸlı TaÅŸgeçit mahallemizde bir yangın ihbarı alındı. Derhal BüyükÅŸehir Belediye ekiplerimiz olaya müdahale için harekete geçtiler. Bölgede çok ÅŸiddetli bir rüzgar var. Hem rüzgarla mücadele edip, diÄŸer taraftan vatandaÅŸlarımızın hayvanlarının tahliyesi konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Åžu an itibariyle herhangi bir can kaybımız yok. Evlerden tahliyelerimiz gerçekleÅŸti. Åžu ana kadar tespitimiz 7 ev, 2 tane de samanlığımız yanmış durumda. Toplamda da 25 tane hayvanımızın tahliyesini gerçekleÅŸtirdik. Toplamda 16 vatandaşımız etkilendi. Devletimiz tüm imkanlarını seferber edecek" dedi.

Yangında evi yanan Ali Hira, "Evimde oturduÄŸum sırada yukarıdaki evin üzerinde bir ateÅŸ oluÅŸtu. Karşı mahallede oturan torunum bana telefon açarak, 'Evinizin üstünde bir ateÅŸ yanıyor, bunu söndürün' dedi. Ben de hemen dışarıya çıktım, alevler üzerime doÄŸru gelmesiyle oradan uzaklaÅŸtım. Ondan sonra 'hayvanlarımızı kurtarın' diye bağırdım. Yaralanma yok. Hayvanlarımızı da kurtardık" diye konuÅŸtu.