Gümüşhane'de Korenavirüs Vakalarında Patlama
06/07/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Gümüşhane'de Korenavirüs Vakalarında Patlama

Birkaç gün önce yalnızca 1 pozitif vakanın bulunduÄŸu ve uzun süredir yeni vakanın görülmediÄŸi GümüÅŸhane'de koronavirüs vakaları birdenbire patladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığı salgını baÅŸladığından bugüne 6 kiÅŸinin GümüÅŸhane Devlet Hastanesinde, 2 kiÅŸinin de Trabzon’daki hastanelerde virüs nedeniyle hayatını kaybettiÄŸi GümüÅŸhane’de geçtiÄŸimiz haftaya kadar vaka sayısı 1’e kadar düÅŸmüÅŸtü.

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “GümüÅŸhane’de 2 haftadır yeni vaka görülmüyor” açıklamasından sadece birkaç gün sonra hastanede tedavi gören ve testi pozitif çıkan vaka sayısı 1 iken 13 oldu. Bugün itibariyle testleri pozitif çıkan 13 kiÅŸinin kentin pandemi hastanesi olan GümüÅŸhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı, bunun yanında test sürecinde olup aynı hastanede karantinada olan hastalar olduÄŸu öÄŸrenildi.

GümüÅŸhane ValiliÄŸi de yaÅŸanan bu durumdan hareketler vatandaÅŸları uyarıcı bir açıklama yaparak vakaların arttığını vurguladı.

Valilik Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler MüdürlüÄŸünden konuyla ilgili yapılan açıklama ÅŸöyle: “Ä°limizde koronavirüs vakaları artmaya baÅŸladığından, deÄŸerli vatandaÅŸlarımızın çok dikkatli olmaları; temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet etmeleri hem kendi saÄŸlıkları hem de yakınları, sevdikleri ve halkımızın saÄŸlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Lütfen temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet edelim. Kamuoyuna duyurulur.”