OBÄ° MÄ°KEL"TRABZONSPOR Ä°LE ÅžAMPÄ°YON OLABÄ°LÄ°RDÄ°K AMA"
19/03/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

OBÄ° MÄ°KEL"TRABZONSPOR Ä°LE ÅžAMPÄ°YON OLABÄ°LÄ°RDÄ°K AMA"

Trabzonspor ile karşılıklı anlaÅŸarak sözleÅŸmesini fesheden John Obi Mikel, bordo mavili ekipten ayrıldıktan sonra  açıklamalarda bulundu.

The Athletic'e konuÅŸan Nijeryalı futbolcu, sosyal medyada yaptığı paylaşımdan dolayı kulübün rahatsız olduÄŸunu ifade ederek, "Paylaşımımdan rahatsızlardı. BaÅŸkan ile ofisinde yüz yüze konuÅŸmak istediÄŸimi söyledim. Bana, paylaÅŸtığım gönderiyi silmem gerektiÄŸini ifade ettiler. Bunu reddettim, bu benim görüÅŸüm, hislerim. Özgür bir dünyada yaşıyoruz ve düÅŸüncelerimi ifade etmekte özgürüm" dedi.

"EVÄ°NE DÖNERSEN, BURAYA GERÄ° GELEMEZSÄ°N' DEDÄ°LER"

UEFA'nın erteleme kararı verdiÄŸi bir ortamda Türkiye'de liglerin oynanmasını doÄŸru bulmadığını söyleyen Mikel, "UEFA, bütün ligleri erteledi. Türkiye'de neden oynanmaya devam ediyor? Bu doÄŸru deÄŸil, bu benim fikrimdi ama Trabzonspor iÅŸin bu tarafını umursamıyordu. Onlara eve gitmek istediÄŸimi söyledim, Onlar bana, 'EÄŸer evine gidersen buraya dönemezsin" dediler, ben de 'Pekala, evime gidiyorum' dedim" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMA HER SABAH YALAN SÖYLEMEK DURUMUNDA KALDIÄžIM Ä°ÇÄ°N MUTLU DEĞİLDÄ°M"

Trabzonspor yönetimine çocuklarını görmeye ihtiyacı olduÄŸunu söylediÄŸini belirten Nijeryalı oyuncu, "Kulübe, çocuklarımı görmeye ihtiyacım olduÄŸunu söyledim. Beni her sabah arıyorlar ve telefonda aÄŸlıyorlardı. Sokakta neden kimsenin birbirine dokunmadığını, arkadaÅŸlarının neden oynamaya gelmediÄŸini soruyorlardı. Onları panik haline sokmamak için her sabah söylediÄŸim yalanlar yüzünden mutlu deÄŸildim" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"ALDIÄžIM KARAR, HER ÅžEYE DEÄžERDÄ°"

Alacaklarından vazgeçtiÄŸini ama aldığı kararın doÄŸru olduÄŸunu vurgulayan John Obi Mikel, ÅŸunları söyledi: "Kontratımdan vazgeçerek finansal anlamda büyük bir darbe aldığımı söyleyebilirim ama aldığım karar, her kuruÅŸuna deÄŸerdi. Londra'ya indiÄŸimde kız arkadaşım tedirgindi çünkü Ä°ngiltere hükümetinin uçuÅŸları iptal etme durumu söz konusuydu. Bunun aylar sürdüÄŸünü, çocuklarımı göremediÄŸimi ve onlara yardım edemediÄŸimi düÅŸünsenize..."

"TRABZONSPOR Ä°LE ÅžAMPÄ°YON OLABÄ°LÄ°RDÄ°K AMA..."

Trabzonspor ile yollarını ayırmadan önce oynadığı futboldan zevk aldığını vurgulayan Mikel, "Trabzonspor'da her hafta oynuyordum, her ÅŸey iyiydi. Takım kazanıyordu ve ligin zirvesindeydik. Ä°yi oynuyorduk. Oynadığım futboldan zevk alıyordum ve ligi kazanma ihtimalimiz vardı ama doÄŸru ÅŸeyi yapmak adına ben bundan vazgeçtim" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"TRABZONSPOR'A GERÄ° DÖNME Ä°HTÄ°MALÄ°M YOK"

Kariyer planlaması hakkında da konuÅŸan Nijeryalı oyuncu, "Trabzonspor'a geri dönme ihtimalim yok. Kariyerimdeki yeni açacağım sayfaya odaklandım. Neresi olacak bilmiyorum, evime yakın olmak istiyorum. Belki Ä°ngiltere olur, bilemiyorum. Neler olacağını göreceÄŸiz" diye konuÅŸtu.