VAN'DAKİ İKİNCİ ÇIĞ FACİASI! 33 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
05/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

VAN'DAKİ İKİNCİ ÇIĞ FACİASI! 33 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Van-Bahçesaray kara yolunda meydana gelen ve 33 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi çığ bölgesi olası bir faciaya karşı boÅŸaltıldı.

Dün akÅŸam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düÅŸen minibüste bulunan 5 kiÅŸinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kiÅŸi ise saÄŸ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduÄŸu deÄŸerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kiÅŸiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken meydana gelen ikinci çığ faciasında 33 kiÅŸi hayatını kaybederken, bölgede arama kurtarma çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor.

Bölgede zorlu hava koÅŸulları altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, üçüncü bir çığ uyarısı daha yapıldı. Buna karşılık ekipler bölgeden yaklaşık 10 kilometre uzaklaÅŸtırılırken, çığ tehlikesinin bertaraf edilmesi bekleniliyor.

NE OLMUÅžTU?

Van Bahçesaray'da seyir halindeki bir minibüsün üzerine çığ düÅŸmesi sonucu yaÅŸanan felakette, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiÅŸti. Çığ altında kaldığı düÅŸünülen 2 vatandaşımızın ise arama kurtarma çalışmaları devam etmekteydi. Bu sırada kurtarma çalışmalarını sürdüren ekibin üzerine çığ düÅŸtü. Ä°kinci çığ faciasında 33 kiÅŸi hayatını kaybetti.