Trabzon’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi
03/12/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

Trabzon’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Sürmene ve Ortahisar’da çeÅŸitli etkinlikler düzenlendi.

Ä°lçe milli eÄŸitim, gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüÄŸü ve Sürmene Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen, Vali Ä°smail UstaoÄŸlu ve eÅŸi Åženay UstaoÄŸlu’nun da katıldığı ilk etkinlik, ilçenin kapalı spor salonunda gerçekleÅŸtirildi.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşımızın okunması sonrasında engelli öÄŸrenciler tarafından hazırlanan programda yer verilen çeÅŸitli spor müsabakaları, yarışmalar, ÅŸiir ve müzik dinletileri, katılımcılar tarafından büyük beÄŸeniyle takip edildi.

Vali UstaoÄŸlu, Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Sürmene Belediye BaÅŸkanı Rahmi Üstün’ün de katıldığı programın sonunda, yarışmalarda derece elde eden engelli öÄŸrencilere çeÅŸitli ödüller verdi.

Sürmene’deki programın ardından Ortahisar’a geçen Vali UstaoÄŸlu ve eÅŸi Åženay UstaoÄŸlu, Ayasofya sahilinde konuÅŸlu YaÅŸlı Destek Merkezi’nde, Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinden hizmet alan engelli bireylerin hazırladığı etkinliÄŸe katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ä°l MüdürlüÄŸü organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, engelli bireylerin parkur yarışmasının yanı sıra, sanat alanındaki hünerlerini sergiledikleri konser ve halkoyunları da ilgiyle izlendi.

Ä°l Emniyet Müdürü Metin Alper ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ä°l Müdürü Ahmet Kurt’un da katıldığı program sonunda, Vali Ä°smail UstaoÄŸlu ve Åženay UstaoÄŸlu, engelli bireylere ve diÄŸer katılımcılara yemek ikramında bulundu.