SERA GÖLÜNDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
26/11/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

SERA GÖLÜNDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su Ä°ÅŸleri (DSÄ°) Genel MüdürlüÄŸü Trabzon’da bulunan Sera Gölü’nde baÅŸlattığı temizlik çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalarla göl tabanından 180 bin metreküp malzeme çıkarıldı.

Karadeniz’in turizm merkezlerinden, yerli ve yabancı turistlerin uÄŸrak noktası Sera Gölü’nde baÅŸlatılan temizlik çalışmalarını tamamladıklarının altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli “Bu temizlik çalışmalarını Ankara’dan özel olarak getirilen 2 Dragline iÅŸ makinasının yanı sıra, 2 Ekskavatör, 1 yükleyici ve 12 kamyondan oluÅŸan toplam 17 araçlık iÅŸ makinası filosuyla yaptık” dedi.

180 BÄ°N METREKÜP MALZEME ÇIKARILDI

Temizlik çalışmasında, yaklaşık 37 bin 500 metrekarelik bir alanda tarama yapıldığını vurgulayan Bakan Pakdemirli “Yaklaşık 4,5 ay süren çalışmaların ardından 180 bin metreküp malzeme, göl tabanından çıkartılarak, Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesine ait döküm sahasına nakledildi” açıklamasını yaptı.

Bölge için son derece önemli olan Sera Gölü’nün memba kısmına yapılması planlanan çökeltim havuzunun proje çalışmalarının baÅŸladığını belirten Bakan Pakdemirli, projenin tamamlanmasıyla Sera Gölü’nün yeniden kirlenmesinin önüne geçileceÄŸini de sözlerine ekledi.