Arama Çalışmaları Yine Sonuç Vermedi
07/10/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Arama Çalışmaları Yine Sonuç Vermedi

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Çamlıktepe mahallesinde 18 Haziran'da aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selde kaybolan 2 kiÅŸi arama çalışmalarına raÄŸmen bulunamadı.

Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde 18 Haziran 2019 günü meydana gelen 8 kiÅŸinin öldüÄŸü, 2 kiÅŸinin kaybolduÄŸu selin ardından 3,5 ay geçti. Selde Araklı Belediyesi personeli Ali Abdullah OsmanoÄŸlu, imam Soner Özbay, Mehmet Cevahir, Helim Köse, DSÄ° personeli Hasan Çakar ve BüyükÅŸehir Belediyesi personeli Baki Turhan, ErdoÄŸan Uzun ve Ali Kemal ÇoÅŸkuner hayatını kaybetmiÅŸ, mahalle bakkalı Mahmut KöseoÄŸlu (39) ve gençliÄŸinin baharındaki Cengiz Cevahir (16) sel sularına kapılarak kaybolmuÅŸtu. Selde tüm aramalara raÄŸmen bulunamayan 2 kiÅŸi için arama çalışmaları 3,5 ay sonra ailelerin talebi üzerine 3. kez yeniden baÅŸlatıldı. Sel sularına kapılarak kaybolan 2 kiÅŸinin bulunması için Karadere boyunca tekrar arama çalışmalarını baÅŸlatan AFAD ekipleri herhangi bir bulguya rastlanılmadığı için görevi sonlandırdı.

350 kişilik ekip arama yapmıştı

Araklı ilçesindeki Çamlıktepe mahallesinde meydana gelen selin ardından 30 kiÅŸilik JAK timinin yanı sıra AFAD, jandarma, sahil güvenlik, itfaiye ve UMKE'den oluÅŸan yaklaşık 350 kiÅŸilik ekibin katıldığı, iÅŸ makineleri, helikopter ve kadavra köpeklerinin yer aldığı arama çalışmaları baÅŸlamıştı. 7 konut, 1 iÅŸ yeri, 1 depo ve 2 kamu binasının yıkıldığı, 11 konut ve 3 iÅŸ yerinin ağır hasar aldığı Çamlıktepe'de Mahmut KöseoÄŸlu (39) ve Cengiz Cevahir'in (16) bulunması için seferber olan ekipler sel ve heyelanın yaÅŸandığı bölgede yapılan tüm çalışmalara raÄŸmen herhangi bir bulguya rastlayamadı.