Trabzon'da 3-4 Ekim Yürüyüş Günü Etkinliklerle Kutlandı
03/10/2019
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Trabzon'da 3-4 Ekim Yürüyüş Günü Etkinliklerle Kutlandı

Trabzon’da 3-4 Ekim YürüyüÅŸ Günü Etkinliklerle Kutlandı.

Günümüzde giderek daha hareketsiz bir yaÅŸam tarzının benimsenmesi toplumlarda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri haline gelmiÅŸtir. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiÅŸtir.

Çocukluk çağında baÅŸlayan ÅŸiÅŸmanlığın eriÅŸkin yaÅŸlarda devam ettiÄŸine iliÅŸkin birçok çalışma bulunmaktadır. Bu konudaki bir çalışmada okul öncesi yaÅŸlarda ÅŸiÅŸman çocukların % 26-41’inin, okul çocuklarında ÅŸiÅŸman olanların % 42-63’ünün eriÅŸkin yaÅŸta ÅŸiÅŸman kalmaya devam ettiÄŸi gösterilmiÅŸtir. Bu kapsamda hareketli yaÅŸam alışkanlığının çocukluk çağında bir alışkanlık haline getirilmesini saÄŸlamak amacı ile “Harekete Çocuklukta BaÅŸla SaÄŸlıklı YaÅŸa” teması ile 3 Ekim tarihinde Akçaabat SöÄŸütlü Atletizm Stadında "KoÅŸYürü Oyna SaÄŸlıklıYaÅŸa" etkinliÄŸi düzenlenmiÅŸtir. EtkinliÄŸe Akçaabat Ä°lçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Ä°l SaÄŸlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve Kurumların Ä°lçe Yöneticileri katılım saÄŸlamıştır.

EtkinliÄŸe Akçaabat ilçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸüne baÄŸlı 4 ortaokul öÄŸrenci ve öÄŸretmenleri katıldı. SaÄŸlıklı yaÅŸam yürüyüÅŸleri, müzik eÅŸliÄŸinde egzersizler, atletizm, çuval, balon patlatma ve halat çekme yarışları ile öÄŸrenciler fiziksel aktivite yapmaya teÅŸvik edilmiÅŸtir. Yarışma etaplarında 1. lik kazanan öÄŸrencilere çeÅŸitli hediyeler takdim edilmiÅŸ ve yapılan ikramların ardından etkinlik sona erdi.