Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı Yayımlandı
27/09/2018
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı Yayımlandı

Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı 12. Bölge MüdürlüÄŸü tarafından 2018-2019 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı yayımlandı.

Alınan kararlar doÄŸrultusunda; 2018-2019 Av Döneminde avlanma; EÄŸe, Marmara, Batı Karadeniz ve Güney Anadolu bölgelerinde 18 AÄŸustos 2018 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leÅŸkargası, karabatak, saksaÄŸan, yaban domuzu ve çakal avı ile baÅŸlamıştır.

Karar uyarınca genel ve devlet avlaklarda ÇarÅŸamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller dâhil) av yapılmayacaktır. Ayrıca 1. ve 3. Grup kuÅŸlar ile yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de avlanabilecektir.

Avına izin verilen bazı av hayvanları için avcı başına belirlenen bir günlük avlanma limitleri ise; Bıldırcın:10, Üveyik:5, karatavuk:3, Çulluk:5, Sakarmeke:4, Tahtalı:4, Sakarca:3, SuçulluÄŸu:1, Kınalı ve Kum Keklik toplamda 2, Çil Keklik:2, (çil keklik avı bu av sezonunda sadece AÄŸrı, Aksaray, Ankara, Bingöl, Bitlis, Çorum, Elazığ, Erzurum, Giresun, IÄŸdır, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Sivas, Tokat, MuÅŸ, Bayburt, KırÅŸehir, EskiÅŸehir, Afyonkarahisar, Çankırı, Tunceli, Van ve Yozgat illerinde avlanacaktır.) YeÅŸilbaÅŸ, Bozördek, Fiyu, Çamurcun, Macar ÖrdeÄŸi, Tepeli Patka, ElmabaÅŸ Patka, Kaşıkgaga ve Çıkrınçın toplamda 6 ( Toplam avlanma limiti içinde sadece 1 tane Kılkuyruk olabilir)

Öte yandan memeliler için Yaban tavÅŸan:1, adatavÅŸanı:2, yaban domuzu:5, çakal:1, kaya sansarı:2, tilki:2 olarak belirlenmiÅŸtir.

Ayrıca avcılar avlanma esnasında yanlarında zehirli veya uyuÅŸturucu yem, ilaç vb. malzemeler, namluda fiÅŸek hariç haznesi iki fiÅŸek alacak ÅŸekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı vb yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, mekanik, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü deÄŸiÅŸtiriciden oluÅŸan gece avı cihazları bulunduramaz. Ancak rüzgârda hareket eden basit yapıdaki her türlü ses çıkarma özelliÄŸi taşımayan motorlu mekanik mühreler ile hayvan sesi çıkaran nefesli düdükler avlanmada kullanılabilir.

Avlanma amacı dışında da olsa canlı mühre ve çığırtkanlar, avlaklarda vasıta için ve açıkta her ne koÅŸuldu olursa olsun bulundurulamaz.