Hat ve Tezhip Sanatının Buluştuğu Serginin Açılışı Trabzon’da Yapıldı
02/10/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Hat ve Tezhip Sanatının Buluştuğu Serginin Açılışı Trabzon’da Yapıldı

Albaraka Türk, kültür ve sanat alanındaki etkinlikleri kapsamında düzenlediÄŸi  “Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi’ni Trabzonlu sanatseverlerle buluÅŸturdu.

Ä°l Kültür ve Turizm MüdürlüÄŸü Güzel Sanatlar Galerisinde açılan sergiye Trabzon Valisi Ä°smail UstaoÄŸlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof Dr Mehmet Emin Aşıkkutlu, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan AltundaÄŸ, Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Ali AyvazoÄŸlu ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuÅŸma yapan Vali UstaoÄŸlu, “Kültürümüze ve medeniyetimize sahip çıkmak bizlerin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Büyük devletler, büyük milletler geçmiÅŸine, kültürüne ve tarihine sahip çıkmakla olur. Bugün burada Albaraka Türk’ün kültürümüze sahip çıkma adına 2005 yılından bu yana düzenledikleri Albaraka Uluslararası Hat Yarışması’na katılan çok deÄŸerli hattatların eserlerinden seçilen koleksiyonları görmek için bir araya geldik. Organizasyonda emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ederim.” dedi.

Açılışın ardından Vali UstaoÄŸlu ve beraberindekiler hat ve tezhip eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdiler.

Türk sanatlarının en eski ve en özel dallarından biri olan tezhip ve hat sanatıyla yapılan eserlerin sergilendiÄŸi sergi 12 Ekim 2019 tarihine kadar sanatseverlerine beÄŸenisine sunulacak.