Kar Üstü Güreşleri İçin Kamyonlarla Kar Taşındı
30/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Kar Üstü Güreşleri İçin Kamyonlarla Kar Taşındı

Artvin'in ÅžavÅŸat ilçesinde, hafta sonu 24"üncüsü düzenlenecek Uluslararası Kar Üstü Karakucak GüreÅŸleri için bu yıl yeterince kar yaÄŸmayan Veliköy'e, 60 kilometre mesafeden kamyonlarla kar taşındı. 

ÅžavÅŸat ilçesine baÄŸlı Veliköy'de bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Kar Üstü Karakucak GüreÅŸleri için geri sayım baÅŸladı. Veliköy Muhtarlığı ve Veliköy Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi'nin ortaklaÅŸa düzenleyeceÄŸi etkinlik için Artvin'in yanısıra, Ä°stanbul, Samsun, Erzurum, Rize ile Gürcistan, Ä°ran, Ukrayna ve Azerbaycan'dan 200'e yakın sporcu davet edildi. Hazırlıkların tamamlandığı ilçede bu yıl yeterli kar yaÄŸmayınca tertip komitesi etkinlik alanına kar taşınmasına karar verdi. Sahara Dağı'nda iÅŸ makineleri ile kamyonlara yüklenen kar kütleleri 60 kilometre mesafedeki köye taşındı. Yaklaşık 20 kamyon kar kütlesi, getirildiÄŸi etkinlik alanına döküldü. Ä°ÅŸ makineleri ile karın serildiÄŸi alan güreÅŸlere hazır hale getirildi.

Veliköy Muhtar Ä°rfan Avcı, uzun yıllardır kar güreÅŸlerinin devam ettirildiÄŸini belirterek geleneÄŸin gelecek nesillerce de sürdürüleceÄŸini söyledi. Bu yıl istenen karın yaÄŸmadığını anlatan Avcı, "Biz de çözüm olarak kar taşımayı bulduk. Sahara Dağı'ndan getirdiÄŸimiz karla zemini düzenledik. Böylece etkinliÄŸimizi gerçekleÅŸtireceÄŸiz" dedi.

Åževket Dursun da, "Eskiden köyümüzde çok kar yaÄŸardı. Hastaları at ve öküzlerin çektiÄŸi kızaklarla hastanelere ulaÅŸtırırdık. Åžimdi güreÅŸ yapmak için kar taşıyoruz" derken UÄŸurcan Işık ise "Eskiden karda kızakla hasta taşınırdı, ÅŸimdi kar taşıyoruz" ifadelerini kullandı.