Artvin'de Sahte ve Kaçak  Bal Operasyonu
07/10/2018
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Artvin'de Sahte ve Kaçak Bal Operasyonu

Artvin Arıcılar BirliÄŸi, Arhavi Zabıta ekipleriyle ilçe Gıda Tarım Hayvancılık MüdürlüÄŸü ekiplerince düzenlenen operasyonda pazar yerinde satışa sunulan kaçak ve sahte bal ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı deÄŸerlendiren Tarım MüdürlüÄŸü ve Zabıta ekiplerince Arhavi ili ve Borçka ilçesindeki Pazar yerlerindeki tezgahlarda menÅŸei belli olmayan bal ele geçirildi.

Sahte ve kaçak olduÄŸu belirlenen ballara el konulurken Arhavi Belediye BaÅŸkanı CoÅŸkun HekimoÄŸlu, vatandaÅŸlara uyarıda bulunarak bu tür ballardan uzak durmasını istedi. HekimoÄŸlu, "Pazarda kontrolsüz, sertifikasız gerek içeride gerekse Sarp Sınır Kapısı'ndan gelen kontrolsüz ürünler piyasada sorun oluÅŸturmakta. Biz de bu konuyla ilgili olarak zabıta ekiplerimizle birlikte kaçak ürünlerin üzerine gitmekteyiz. Ancak oldukça geniÅŸ alana yayılan bu tür faaliyetlerin önüne belirli ölçüde geçebiliyoruz. Sarp Sınır Kapısı'ndan baÅŸlayan tedbirlerle birlikte herkes kendi görev alanında daha etkili bir ÅŸekilde devam etmesi gerekir. Bu önemsediÄŸimiz ve önemli bir ekonomik bir girdinin unsuru olan arıcılık faaliyeti ve bal yetiÅŸtiriciliÄŸiyle kendi yerel daÄŸarlarımızın organik olması gibi dışarıdan gelen bu ürün derhal men etmemiz gerekmektedir. Zabıta MüdürlüÄŸümüze bu yönde çalışma yapılması talimatı verdik. Ekiplerimiz tarafından gerekli tedbirler alındı" dedi.

Artvin Arıcılar BirliÄŸi BaÅŸkanı Ä°brahim DurmuÅŸ "VatandaÅŸlarımız zahmet gerektiren bal gibi ürünlerin ucuz rakamlara satılamayacağını bilmeli ve bu konuda dikkatli davranmalı. Ucuza satılan balların içerisinde bir takım katkı maddelerinin yanı sıra glikoz bulunuyor" diye konuÅŸtu.