VALİ ÇEBER’DEN  EL SANATLARI MERKEZİNE  ZİYARET
02/01/2019
murat
0 yorum
PAYLAŞ

VALİ ÇEBER’DEN EL SANATLARI MERKEZİNE ZİYARET

 

Rize Valisi Kemal Çeber, eÅŸi ile birlikte Rize Talip Kahraman El Sanatları Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Rize Valisi Kemal Çeber, eÅŸi ile birlikte Talip Kahraman El Sanatları Merkezi’ni ziyaret ederek, burada kursiyerlerle bir araya geldi ve yürütülen çalışmalar hakkında El Sanatları Merkezi Müdürü Muarrem KazanbaÅŸ’tan bilgiler aldı.

Vali Çeber, Talip Kahraman El Sanatları Merkezi’nde ki Rize Bezi dokuma, dikiÅŸ, nakış ve cam süsleme atölyelerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada; Rize bezinin, Rize kültürünün dışa yansıması olduÄŸunu belirterek, “Rize ye özgün dokuma tezgahı yöreye has, yörenin kültürünü ince bir üslûpla yansıtan  desenleri, insanların günlük hayattaki ihtiyaçlarını karşılayan Rize Bezi, kültürel bir ürün olmanın yanı sıra ekonomik deÄŸeri olan bir üründür. Bu deÄŸerimizi daha iyi tanıtmalı ve pazarlamalıyız” dedi.

Talip Kahraman El Sanatları Merkezi’nde ki kursiyerlerle de sohbet eden Vali Çeber, bir toplumu ayakta tutan en önemli deÄŸerlerden birinin kültür olduÄŸunu belirterek, “Sizler burada hem birer meslek ediniyor hem de kültürümüzü koruyarak gelecek nesillere taşınması adına büyük bir hizmeti yerine getiriyorsunuz. Bu anlamda gösterdiÄŸiniz emek ve çabadan dolayı sizlere teÅŸekkür ederim” dedi ve çalışmalarında baÅŸarılar diledi.