Rize Valisi Çeber, Emniyet Müdürlüğü'ndeki Kanlı Saldırı Hakkında Bilgi Verdi
11/12/2018
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Rize Valisi Çeber, Emniyet Müdürlüğü'ndeki Kanlı Saldırı Hakkında Bilgi Verdi

Rize Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi, makamında uÄŸradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleÅŸtiren polis memuru gözaltına alındı. Rize Valisi Kemal Çeber, canlı yayında olayın detaylarını anlattı.

EMNÄ°YET MÜDÜRÜ, HASTANEDE ÅžEHÄ°T DÜÅžTÜ

Derepazarı trafik ÅŸubede görevli polis memuru Ä°smail S., tayin meselesini görüÅŸmek üzere AltuÄŸ Verdi'nin makam odasına gitti. Çıkan tartışma sonucu saldırgan, önce AltuÄŸ Verdi'ye ardından yanındaki personel ÅŸube müdürü ve koruma polisine ateÅŸ açtı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri binaya girdi. Polis, bina ve çevresinde geniÅŸ güvenlik önlemi aldı. Durumu ağır olan AltuÄŸ Verdi, hastanede yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

VALÄ°: BÄ°R ÅžEY DEMEDEN ATEÅž AÇTI

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Emniyet Müdürü AltuÄŸ Verdi'nin ÅŸehit olduÄŸu saldırıya iliÅŸkin açıklama yaptı. Vali Çeber, saldırıda Verdi'nin ÅŸehit olduÄŸunu belirtirken, yaralı 2 polisin durumunun nispeten iyi olduÄŸunu ifade etti.

Açıklamasında saldırının tayin isteyen bir trafik polisi tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirten Vali Çeper, "Maalesef çok üzücü, elim bir olay. Çok sevilen, çok baÅŸarılı AltuÄŸ müdürümü ÅŸehit olmuÅŸtur, 2 arkadaşımız yaralanmıştır. Biri personel ÅŸube müdürümüz, biri de AltuÄŸ müdürümüzün koruması. Olayı gerçekleÅŸtiren de Derepazarı ilçesinde görevli trafik polisi. Bugün emniyetin görüÅŸ günü, AltuÄŸ müdürümüz onunla da görüÅŸüyor. Bunlar görüÅŸmeye girerken gerekli tedbirler alınmakla birlikte, görüÅŸmeden sonra dışarı çıkıyor, silahını aldıktan sonra çok ani bir ÅŸekilde makama geri dönüyor. Sonra orada AltuÄŸ müdürümüzü ve personel ÅŸube müdürümüzü, ardından da içeri müdahale için giren koruma arkadaşımızı yaralıyor. AltuÄŸ müdürümüz hastaneye geldiÄŸinde durumu ağırdı. Maalesef biraz önce ÅŸehit oldu. Hepimiz çok üzgünüz" dedi.

Saldırgan hakkında da bilgi veren Çeper ÅŸunları söyledi:

"Bilgiler henüz çok taze ancak ilk söylenen bu arkadaşımız burada bir üniversite kazanmış, aslında Derepazarı buraya çok yakın bir ilçemiz ama il merkezine gelmek istemiÅŸ. Ama tabi planlama var, bu sanırım uygun görülmemiÅŸ, muhtemelen istediÄŸi sonucu alamadı. Biz ilk etapta o ÅŸahısla ilgili de, ben ona polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili de bir ÅŸeyler sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, kendi halinde bilinen birisi. Tabi onun da cezasını çekecek. Yaralılarımız nispeten iyi, ikisi de ameliyata alındı."