KurtuluÅŸ Açıkgöz MAKALELERİ

Hangi tarayıcı daha hızlı

Hangi tarayıcı daha hızlıWeb sitelerine erişmek için kullandığımız programlara tarayıcı (browser) diyoruz. Peki farklı isim ve görüntülerde bir çok internet tarayıcı programı var. Bunlardan hangisi daha hızlı?

Fatura virüslerine (CryptoLocker) dikkat!

Fatura virüslerine (CryptoLocker) dikkat!Bir aralar internet gündemine oturan CryptoLocker Virüsünün şifreleme tekniği çözülmüş, farklı yöntemler ile dosyalarınızı geri getirme yöntemleri forumlarda yeralmıştı.

Windows 8 Başlat Logosuna Tıklanmıyor?

Windows 8 Başlat Logosuna Tıklanmıyor?Window8 ve Windows8.1 kullanıcıları bazen başlat logosuna sağ veya sol tıklayamama gibi durumlarla karşılaşabiliyor. Bu durum ile ilgili forumlarda biraz araştırma yaptık fakat bir çok kullanıcı güncellemelerden kaynaklı olduğunu, son yüklenilen güncellemelerin kaldırılması gerektiğinden bahsetmiş. Dün gece benimde başıma geldi. Bilgisayarda güncelleme yapmadım, herhangi ters giden bir işlemde gerçekleşmedi. Bir ara logoya tıkmamam gereki (hep klavyedeki logoya basarak kullanırdım) baktım ne sağ tıklanıyor nede sol.

Bu IP Nedir?

Bu IP Nedir?127.0.0.1 yani localhost nedir? Dinamik IP nedir? Statik IP Nedir? bu makalemde bu terimlerin ne olduğundan bahsedeceğim. IP Adresi Nedir? (İngilizce: Internet Protocol Address), interneti ya da TCP/IP protokolünü kullanan diğer paket anahtarlamalı ağlara bağlı cihazların, ağ üzerinden birbirleri ile veri alışverişi yapmak için kullandıkları adres.

Doğrulama Mesajlarına Dikkat edin...

Doğrulama Mesajlarına Dikkat edin...Sms doğrulama veya email doğrulama yöntemi ile sahte bağlantılar ve virüslü içerik gönderimleri artmaya başladı. 1 Mayıs 2015 itibari ile uygulamaya geçen elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkındaki kanun tüketicilerin toplu sms veya eposta alımlarını durdurmayı sağlıyor.