A Milli Takım'da 2. Şenol Güneş dönemi sona erdi
10/09/2021
murat
0 yorum
PAYLAÅž

A Milli Takım'da 2. Şenol Güneş dönemi sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Åženol GüneÅŸ ile karşılıklı olarak yolların ayrıldığını duyurdu.

A Milli Futbol Takımı'nda ikinci Åženol GüneÅŸ dönemi sona erdi.

TFF, A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda'ya 6-1 yenilmesinin ardından tartışmaların odağına oturan teknik direktör GüneÅŸ ile yolların ayrıldığını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Åženol GüneÅŸ ile yapılan görüÅŸmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiÅŸtir. Ülkemize önemli baÅŸarılar yaÅŸatan deÄŸerli hocamız Sayın Åženol GüneÅŸ’e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teÅŸekkür eder, bundan sonraki hayatında saÄŸlık ve baÅŸarılar dileriz" denildi.

GüneÅŸ ile 38 galibiyet, 23 beraberlik, 21 yenilgi

2020 Avrupa Futbol Åžampiyonası ve 2022 Dünya Kupası elemelerinde alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleÅŸtirilerin hedefi haline gelen 69 yaşındaki deneyimli teknik adam, bugüne kadar 82 maça çıktı.

Åženol GüneÅŸ yönetimindeki milli takım, 59'u resmi, 23'ü özel toplam 82 maç oynarken, bu müsabakalarda 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 21 yenilgi yaÅŸadı.

Türkiye, Åženol GüneÅŸ yönetiminde 127 gol attı, kalesinde 90 gole engel olamadı.