Kabine'de beklenen revizyon yapıldı! 3 bakanlığa atama yapıldı, 2 bakan görevden alındı
21/04/2021
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Kabine'de beklenen revizyon yapıldı! 3 bakanlığa atama yapıldı, 2 bakan görevden alındı

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara iliÅŸkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'na Mehmet MuÅŸ atandı. Bu görevlendirmelerle Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan görevden alındı.

Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan kabine deÄŸiÅŸikliÄŸi ile ilgili beklenen karar geldi. 21 Nisan Resmi Gazete'de yayımlanan CumhurbaÅŸkanı kararı ile iki yeni bakanlık kurulmasının hemen ardından, son mükerrer ile yeni kabine deÄŸiÅŸikliÄŸi de açıklandı.

Bugünkü Resmi Gazete'de; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile ikiye bölünerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Bu geliÅŸmenin ardından bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan karar göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı'na Mehmet MuÅŸ atandı.