Şenol Güneş Bzim Adımıza Büyük Bir Kayıp
31/03/2021
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Şenol Güneş Bzim Adımıza Büyük Bir Kayıp

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Åženol GüneÅŸ, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu üçüncü maçında Letonya ile 3-3 berabere kaldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

KarşılaÅŸmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan GüneÅŸ, "Üzgünüz, oyuncular da üzgün. DüÅŸündüÄŸümüz, istediÄŸimizi yapamadık, daha doÄŸrusu baÅŸaramadık. Önemli bir avantajdı, avantajda kayıplar oldu." dedi.

Ä°ki zorlu maç sonrasında alınan galibiyetlerden sonra üç puanın kendilerini çok daha avantajlı konuma getireceÄŸini ancak baÅŸaramadıklarını belirten GüneÅŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Letonya'yı uzun bir aradan sonra yenme ÅŸansımız vardı, milli takımın toplam galibiyet sayısında öne geçme ÅŸansımız vardı. Oyuncular da bunu biliyordu. Kazanma ruhu ve isteÄŸi de vardı. ilk yarı doÄŸru iÅŸler yaptık, ikinci yarı oyundan düÅŸtük. Rakibin duran toplarda etkili olması ve bunların golle sonuçlanmasıyla arzu ettiÄŸimiz üç puanı alamadık. Geriden gelerek beraberliÄŸi yakalamaları bizim için hayal kırıklığı oldu. Kazanılması gereken bir maçta iki puan kaybettik. Rakip için olaÄŸanüstü bir baÅŸarı daha çok Norveç ve Hollanda için bir avantaj oldu. Puan kaybı yapmamamız gerekiyordu. Tüm oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Tempolu oynayamadık, top kayıplarımız oldu, birlikte baskı yapamadık. Duran toplarda, rakibe engel olamadık, bu da skoru aleyhimize çevirdi. Belki iki maçın temposunu bu maçta gösteremedik. O tempo olsaydı, oyun olarak da daha etkili olabilirdik. Bu maç geride kaldı, sonuçta 3 maçta 7 puan. Tüm Türkiye futbolseverleri de aynı üzüntüyü yaşıyor. Futbol sürprizlere açık."

Deneyimli teknik adam, oyuncu deÄŸiÅŸiklikleriyle ilgili gelen bir soruya ise "Sakatlarla ilgili ÅŸunu söyleyeyim, üç oyuncuyu adale sertliÄŸi nedeniyle dışarı almak zorunda kaldım. Saha içinde kalan yorgun oyuncularım da vardı. Ä°kinci yarının 60. dakikasından sonra tempo düÅŸmeye baÅŸladı. DeÄŸiÅŸikliklerin de çok büyük katkı yaptığını düÅŸünmüyorum. Genel olarak oyun başından itibaren bu tip dirençli takımlara karşı, daha tempolu, daha pas yüzdesi yüksek, hızlı pasla oynamak ve aynı zamanda top kaybında da anında baskı yapmak gerekirdi. Bunu çok iyi yaptığımızı söyleyemem. Daha diri olmamız gerekiyordu, diÄŸer maçlarda bu tempomuz daha iyiydi. Oyun kurarken de buna ihtiyaç var. Skorlar geldikten sona özellikle 3-1'den sonra bu gollerin yenmesi bizim için çok büyük eksiklik. Seken topları, dönen topları ikisinde de vurdurduk. Hollanda'dan yeseydik, Norveç'ten yeseydik biraz daha normal gelirdi ama... Onlar da duran toplarda baÅŸarılı oldular." yanıtını verdi.

Åženol GüneÅŸ, Hakan ÇalhanoÄŸlu'nu da ilk yarının sonunda çıkaracaklarını ancak 10 dakika daha oynadıktan sonra çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

"Bizim adımıza büyük bir kayıp"

"Avrupa Åžampiyonası farklı bir kulvar. Üç maçta 9 puan hedefliyorduk, bu olmadı. Bu kayıpları her zaman yaÅŸanabilir, futbolda var. Üç maçta 7 puan iyi de görülebiliyor kağıt üzerinde. Rakiplerden biriyle berabere kalıp, Letonya'yı yenseydik daha iyiydi ama Letonya'ya kaybetmek iki takım için avantaj oldu. Bizim adımıza büyük kayıp oldu. Ä°lk 3 maça baktığımızda 7 puanla lider durumdayız. Bu durumda eylül ayında müsabakalara baÅŸlayacak, orada da 3 maç var, orada da sonuncu maçımız Hollanda ile. Ondan önce Avrupa Åžampiyonası var. Mayısın ortalarından sonra kampa gireceÄŸiz, sonra turnuvaya katılacağız. Onu da hep birlikte göreceÄŸiz."