Bahçedeki eşini domuz zannedip öldüren koca: Islık çaldım, tepki gelmeyince ateş ettim
26/03/2021
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Bahçedeki eşini domuz zannedip öldüren koca: Islık çaldım, tepki gelmeyince ateş ettim

Trabzon'da 6 ay önce bahçesine domuz girdiÄŸini zannedip tabancayla ateÅŸ açan ve eÅŸi Havva AktaÅŸ'ı öldüren emekli öÄŸretmen Ahmet AktaÅŸ hakkında baÅŸlatılan soruÅŸturma sürüyor. AktaÅŸ sorgusunda "Bahçede mısır püskülleri sallanıyordu. Islık çaldım, tepki gelmeyince birkaç el ateÅŸ ettim. YaÅŸanan olay kazadır" ifadelerini kullandı.

4 Eylül 2020'de Tonya ilçesine baÄŸlı Turalı Mahallesi KarabetaÅŸ bölgesinde meydana gelen olayda, Ä°skenderli beldesi eski belediye baÅŸkanı ve emekli öÄŸretmen Ahmet AktaÅŸ, evinin bahçesine domuz girdiÄŸini zannedip, tabancası ile balkondan ateÅŸ etti. Ahmet AktaÅŸ, bir süre sonra eÅŸi Havva AktaÅŸ'ın evde olmadığını fark etti. EÅŸini aramaya çıkan Ahmet AktaÅŸ, bahçedeki yeÅŸillikler arasında Havva AktaÅŸ'ı kanlar içinde yatarken buldu. Tabancayla eÅŸini vurduÄŸunu anlayan Ahmet AktaÅŸ, durumu saÄŸlık ekiplerine bildirdi.

BAÅžINA TEK KURÅžUN Ä°SABET ETMÄ°Åž

Ä°hbar üzerine adrese gelen saÄŸlık ekiplerince yapılan kontrolde, başına tek kurÅŸun isabet eden Havva AktaÅŸ'ın hayatını kaybettiÄŸi belirlendi. Havva AktaÅŸ, topraÄŸa verilirken, eÅŸi ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Bahçedeki eÅŸini domuz zannedip öldüren koca: Islık çaldım, tepki gelmeyince ateÅŸ ettim

KONUTU TERK ETMEME TEDBÄ°RÄ°

Cumhuriyet Savcılığı'nca, ÅŸüpheli Ahmet AktaÅŸ, hakkında 'eÅŸe karşı taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Tonya Sulh Ceza HakimliÄŸi'nce 'konutu terk etmeme' tedbiri uygulanan Ahmet AktaÅŸ'ın, jandarma sorgusunda olayın kaza olduÄŸunu söylediÄŸi öÄŸrenildi.

"KULAKLARINDA DA HERHANGÄ° BÄ°R PROBLEM YOKTU"

Ahmet AktaÅŸ'ın, bahçede domuz ya da yabani hayvan zannederek tedbir amaçlı silahını ateÅŸlediÄŸini iddia ettiÄŸi sorgusunda, "Bahçede mısır püskülleri sallanıyordu. Islık çaldım, tepki gelmeyince birkaç el ateÅŸ ettim. EÅŸim sabahları bahçeye inmezdi. Hayvanların yanında olduÄŸunu düÅŸündüm. Bir süre sonra eÅŸimi aradım, ahıra indim bulamadım. Sonra bahçeye gittim. EÅŸimi yerde hareketsiz yatarken buldum. Kulaklarında da herhangi bir problem yoktu. YaÅŸanan olay kazadır" ifadelerine yer verdi.