Artvin'in Yusufeli ilçesinde feci yangın!
17/03/2021
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Artvin'in Yusufeli ilçesinde feci yangın!

Artvin'in Yusufeli ilçesine baÄŸlı Dereiçi köyünde bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle çevredeki evlere sıçradı. 60'a yakın eve sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, "Yusufeli'ndeki yangın büyük oranda kontrol altına alındı. AFAD'dan 1 milyon lira acil yardım ödeneÄŸi gönderildi" ifadelerini kullandı.

Yusufeli ilçesine baÄŸlı Dereiçi köyünde öÄŸle saatlerinde ahÅŸap bir evde yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak çevredeki evlere de sıçradı. Ä°hbar üzerine köye, belediyeye ait itfaiye ekipleri ile Orman MüdürlüÄŸü'ne baÄŸlı arazözler ve saÄŸlık ekipleri sevk edildi.Artvin'in Yusufeli ilçesinde dev yangın! Alevler rüzgarın etkisiyle 50'ye yakın eve sıçradıKONTROL ALTINA ALINDIAlevlerin 60'a yakın eve sıçrayan yangın yangın kontrol altına alındı. Ekipler, alevlerin diÄŸer evlere de sıçramaması için yoÄŸun çaba harcadı.

1 MÄ°LYON LÄ°RA YARDIM

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, "Yusufeli'ndeki yangın büyük oranda kontrol altına alındı. AFAD'dan 1 milyon lira acil yardım ödeneÄŸi gönderildi" dedi.

VALÄ°'DEN AÇIKLAMA

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde çıkan ve bir çok binaya sıçrayan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını bildirdi. Vali Doruk, yangın bölgesindeki incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Dereiçi köyünün büyük bir yangın yaÅŸadığını ifade etti.Artvin'in Yusufeli ilçesinde dev yangın! Alevler rüzgarın etkisiyle 50'ye yakın eve sıçradı"KÖYÜMÜZDE BÄ°R FELAKET YAÅžANIYOR"Dereiçi Köyü Muhtarı Sabri Duman, "Köyümüzde büyük bir felaket yaÅŸanıyor. Åžu ana kadar 50'ye yakın ev alev aldı. Ekipler müdahale ediyor" dedi.Yangını söndürmek üzere Yusufeli Ä°tfaiye ekipleri ile Orman Ä°ÅŸletme MüdürlüÄŸü'nün arazözlerinin çalışması sürerken, yangında ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.Artvin'in Yusufeli ilçesinde dev yangın! Alevler rüzgarın etkisiyle 50'ye yakın eve sıçradı.

Ä°ÇÄ°ÅžLERÄ°'NDEN AÇIKLAMA

Ä°çiÅŸleri Bakan Yardımcısı Ä°smail Çataklı yangınla ilgili, "Yusufeli Ä°lçemize baÄŸlı 170 haneli Dereiçi Köyü'nde bir evde baÅŸlayan yangın diÄŸer evlere sıçramıştır. Gerekli müdahaleler AFAD koordinasyonunda yapılmaktadır. Can kaybı bulunmamaktadır. Söndürme çalışmaları devam etmektedir. GeçmiÅŸ olsun, Allah beterinden korusun." dedi.