Trabzon ve Rize'de 101 Köy Ve Mahalle Yolu Ulaşıma Kapandı
08/03/2021
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon ve Rize'de 101 Köy Ve Mahalle Yolu Ulaşıma Kapandı

Trabzon ve Rize'de kar esareti; 101 köy ve mahalle yolu kapandı.DoÄŸu Karadeniz'in yüksek kesimleri, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.

Trabzon ve Rize'de kar esareti; 101 köy ve mahalle yolu kapandı

DOÄžU Karadeniz'in yüksek kesimleri, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Trabzon ve Rize'de kardan kapanan 101 yerleÅŸim yerinin yolunun ulaşıma açılması için ekipler, çalışma baÅŸlattı.

DoÄŸu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkisini gösteren soÄŸuk havayla birlikte akÅŸam saatlerinde kar yağışı baÅŸladı. Yağışla birlikte bölgedeki çam aÄŸaçları ve çayırlar, beyaz örtüyle kaplandı. Karadeniz'de kışın zorlu yaÅŸamın sürdüÄŸü bazı yayla ve köylerde de güzel manzaralar oluÅŸtu. Kar yağışının etkili olduÄŸu Trabzon'da 7 ilçede 57 mahalle yolu, Rize'de 5 ilçede de 44 köy yolu, ulaşıma kapandı. Kış mevsiminin çetin geçtiÄŸi bölgede Belediye, Ä°l Özel Ä°dare ve Karayolları ekipleri, yolların açılması için çalışma baÅŸlattı. Ekipler, kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 40 santimetreye ulaÅŸtığı bölgede yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, Rize'nin ÇamlıhemÅŸin ilçesinde 7, Ä°kizdere'de ise 8 köyde kışın kimse olmadığı için yol açma çalışması yürütülmüyor. Karayolları ekipleri ise Ovit Dağı Sivrikaya mevkisi tünel bölgesi ve Ayder Yaylası'nda da yolun, açık kalması için hummalı çalışmalarını sürdürüyor.