Kaçkarlar'da heliski heyecanı
17/01/2021
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Kaçkarlar'da heliski heyecanı

RÄ°ZE'de, her yıl 200 dolayında kayakçıyı ağırlayan Kaçkar DaÄŸları'nda helikopterle kayak sporu heliski heyecanı baÅŸladı.

Rize'de, her yıl 200 dolayında kayakçıyı ağırlayan Kaçkar DaÄŸları'nda helikopterle kayak sporu heliski heyecanı baÅŸladı. Pandemi nedeniyle Avrupa ülkelerinde helikopterle kayak sporuna ara verilince rotalarını çevirdikleri Türkiye'de Kaçkarlar'ın zirvesine ulaÅŸan kafile, karla kaplı zorlu ve dik yamaçlardan kayarak, adrenalin dolu anlar yaÅŸadı.Dünyada, Alaska, Kanada ve Alp DaÄŸları'nda yapılan, Türkiye'de ise Rize'nin Kaçkar DaÄŸları'nda gerçekleÅŸtirilen helikopterle kayak sporu heliski heyecanı baÅŸladı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının en çok etkilediÄŸi Avrupa ülkelerinde bu yıl helikopterle kayak sporuna ara verilince rota Türkiye'ye çevrildi. Her yıl 200 dolayında kayakçıyı ağırlayan Kaçkarlar için aralarında Ä°sviçre, Ä°talya, Avusturya, Almanya, Fransa ve Rusya'dan 350 sporcu rezervasyon yaptırdı. Alpler yerine Kaçkarları tercih eden ilk kayakçı kafilesi bölgeye ulaÅŸtı. Ruslardan oluÅŸan ilk ekip sabah 2 helikopterle alınarak zirvelere bırakıldı. Sporcular, karla kaplı zorlu ve dik yamaçlardan kayarak, adrenalin dolu anlar yaÅŸadı.

KAR KALÄ°TESÄ° Ä°ÇÄ°N KAÇKAR'I TERCÄ°H EDÄ°YOR

Dünyanın pek çok yerinde kaydığını ve Kaçkarlara ilk kez geldiÄŸini söyleyen Rus kayakçı Petrov Kuznetsov, "Anlattıkları gibi bir kayak keyfi yaÅŸadık. Sabah helikopterle Kaçkarların zirvesine çıktık. Kar kalitesinin en güzel olduÄŸu yerlerden biri Kaçkarlar. Bir kaç farklı parkurda kaydık. Ekip de çok güzeldi. Bir hafta buradayız, farklı kulvarlarda adrenaline devam edeceÄŸiz" dedi.Ä°sviçre'den gelen kayakçı George Robin de, "Daha önce defalarca geldim Kaçkarlara. Kar kalitesi çok güzel olduÄŸu için burayı tercih ediyoruz. Avrupa'ya da yakın olması burada kayağı bizlere cazip hale getiriyor. Gelen sporcular memnun ayrılıyorlar. Parkurlar fazlasıyla adrenalin sunuyor" diye konuÅŸtu.

'RUS KAYAKÇILARLA SEZONU AÇTIK'

Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Åžirketi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ahmet HaÅŸimoÄŸlu ise, "Bugün itibari ile 2021 heliski sezonuna start verdik. Teknik ekip 1 haftadır daÄŸlardaki direkleme, vericilerin yerleÅŸtirilmesi gibi altyapı çalışması yaptı. Ä°lk grubumuz dün geldi. Rus ekip özel jetleri ile Trabzon'a geldi. Ayder'e transferlerini gerçekleÅŸtirdik ve bu sabah itibariyle sporlarını yapmaya baÅŸladılar. Kaçkarlar'da hayal ettikleri adrenalini bir hafta boyunca yaÅŸayacaklar. Åžu anda rezervasyonlarımız dolmuÅŸ durumda. 350 -400 civarında misafir ağırlayacağız. Mart ayı sonuna kadar devam edecek sezonun çok güzel geçmesini umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.