Trabzon Büyük Şehir Belediyesi İşçilere Yüzde 17 ile 22 Artış Yaptı
18/12/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Trabzon Büyük Şehir Belediyesi İşçilere Yüzde 17 ile 22 Artış Yaptı

Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi ile Hizmet-Ä°ÅŸ Sendikası arasında imzalanan toplu iÅŸ sözleÅŸmesi kapsamında 2 bin 253 iÅŸçinin maaÅŸlarında yüzde 17 ila yüzde 22 artış yapılacağı bildirildi.

Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi ile Hizmet-Ä°ÅŸ Sendikası arasında imzalanan toplu iÅŸ sözleÅŸmesi kapsamında 2 bin 253 iÅŸçinin maaÅŸlarında yüzde 17 ila yüzde 22 artış yapılacağı bildirildi.BüyükÅŸehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz 2020-30 Haziran 2023 dönemini kapsayan toplu iÅŸ sözleÅŸmesi, BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ile Hizmet Ä°ÅŸ Sendikası Trabzon Åžube BaÅŸkanı Ä°smail Kaplan arasında imzalandı.

Törende konuÅŸan Kaplan, sözleÅŸmenin iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek, "MaaÅŸların artmasının yanı sıra yapılan sözleÅŸmelerin adaletli oluÅŸu, bizi ve üyelerimizi ziyadesiyle memnun etmiÅŸtir. Yaptığımız bu sözleÅŸmelerle üyelerimizin maaÅŸlarında birinci yıl ortalama yüzde 17 ile yüzde 22 arasında artış yapılmış olup, ikinci ve üçüncü yıllarda ise yıllık enflasyon oranlarında yevmiyeleri, sosyal kalemler ve yılda bir kez ödenenler de dahil olmak üzere artış yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu'na teÅŸekkür eden Kaplan, ÅŸunları kaydetti:

"Bizleri en çok da mutlu eden, baÅŸkanımızın babacan tavırları olmuÅŸtur. Bizleri anlamak için dinlemiÅŸ, daha çok verilmesi konusunda tüm imkanları zorlamıştır. Bu zor süreçte bile çalışanına sonuna kadar destek olan bir belediye baÅŸkanı ile çalışma imkanı bulduÄŸumuz için bizler de kendimizi ÅŸanslı hissediyoruz. Ä°ÅŸçinin yüzü gülerse baÅŸkanın yüzü güler, baÅŸkanın yüzü gülerse ÅŸehrin yüzü güler. Ä°ÅŸçinin yüzünü güldürdünüz, sizin de yüzünüz hep gülsün baÅŸkanım. Ä°ÅŸçi kardeÅŸlerimiz, sorunun parçası olmayıp çözümün parçası olan baÅŸkanımızın duacısı olacaktır."

Genel Sekreter Adanur da göreve geldikleri günden itibaren her zaman iÅŸçilerin yanında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, "Onların mutlu olması ve daha rahat bir yaÅŸam sürmesi adına tüm imkanlarımızı zorluyoruz. Bugün burada imzaladığımız toplu iÅŸ sözleÅŸmemiz, BüyükÅŸehir Belediyemize ve iÅŸçilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

SözleÅŸmenin BüyükÅŸehir Belediyesinin iÅŸtirakleri Trabel, Turkuaz, TulaÅŸ ve Trabsu anonim ÅŸirketlerinde çalışan 2 bin 253 iÅŸçiyi kapsadığı kaydedildi.