Trabzon’da Kivi hasadı başladı
17/11/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Trabzon’da Kivi hasadı başladı

Trabzon Valimiz Ä°smail UstaoÄŸlu ve Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Trabzon Ä°l Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, Akçaabat Ziraat Odası BaÅŸkanı Mustafa Hikmet EyupoÄŸlu , Trabzon Ä°l Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ali Kemal Yıldız, Trabzon Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Åžube Müdürü Erdal YiÄŸci , Ä°lçe Tarım ve Orman Müdürü Ä°brahim nezir, Ziraat Mühendisi Veysel Baki, Ziraat Mühendisi Mehmet Kerem KAN, Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet YaÅŸar Özdemir, Akçaabat Alsancak Mahallesi'nde, Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü ile Akçaabat Ziraat Odası destekleriyle kivi üretimi yapan Selahattin Sönmez'in bahçesinde gerçekleÅŸtirilen Kivi hasat törenine katıldı.

UstaoÄŸlu burada yaptığı konuÅŸmasında pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduÄŸunu gördük.CumhurbaÅŸkanı’mızın da belirttiÄŸi gibi “ekilmedik dikilmedik bir karış toprak bırakmayacağız” bu düsturdan hareketle daÄŸ, bayır, ova her yerde tarımsal üretimi artırmak için çalışmalarımızı artırmalıyız. Burada da görüldüÄŸü gibi ilçemizin örnek üreticilerinden Selahattin Sönmezi’in diÄŸer tarımsal ürünlere göre birim alandan ekonomik getirisi yüksek olan kivi üretimi yaptığı bahçede hasat etkinliÄŸini gerçekleÅŸtirdik. Gerçekten azimli ve baÅŸarılı , bölgemiz için de çevresi tarafından örnek alınan bir üreticimiz. Böyle üreticilerimizin sayılarının artırılmasını temenni ediyorum. Alternatif tarım ürünü üreterek, bölge ekonomisine katkı saÄŸlamasından dolayı üreticimize teÅŸekkür ederek Akçaabat Ziraat Odası tarafından hazırlanan plaketi Selahattin Sönmez’e takdim etti.

Akçaabat Ziraat Odası BaÅŸkanı Mustafa Hikmet EyüpoÄŸlu’da Ä°lçemizde tarımsal ürün çeÅŸitliliÄŸi ve tarımsal üretimin artırılması için her türlü gayreti gösterdiklerini, Trabzon Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü, Ä°lçe Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü ve ilgili kuruluÅŸlar ile birlikte istiÅŸarelerde bulunulup çalışmalar yapıldığını belirtti. Selahattin Sönmez’e ait bu kivi bahçesinde de ilk kuruluÅŸundan bugüne kadar hem Trabzon Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü ve Akçaabat Ziraat Odası Teknik Hizmetler Birimi Mühendislerince , bahçe tesisinden , ürünün budanması, gübrelenmesi, meyve seyreltmesi, kültürel ve kimyasal mücadelesi, sulama sistemleri kurulması ve sulanması gibi her türlü teknik destek saÄŸlanmıştır. Üreticimiz mühendislerimizle sürekli irtibat halinde olup tavsiyelerimize uyarak kivide hasat sezonuna gelmiÅŸtir. Dönüme yaklaşık 3 ton kivi beklemektedir. Kiviler ortalama 120-150 gram ağırlığındadır. Örnek üreticimizi tebrik ediyorum.

 

Selahattin Sönmez’de bahçe tesisinden bu güne kadar bizlere teknik desteÄŸini esirgemeyen Trabzon Ä°l ve Ä°lçe Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü Ziraat Mühendislerine , Akçaabat Ziraat Odası BaÅŸkanı ve Teknik Personellere , Kivi hasat törenine katılan tüm katılımcılara teÅŸekkür etti.