Gümüşhane’de 2 Evde 3 Kamyon Çöp Çıktı
12/11/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Gümüşhane’de 2 Evde 3 Kamyon Çöp Çıktı

GümüÅŸhane kent merkezinde Belediye ekipleri 2 ayrı evden 3 kamyon dolusu çöp çıkardı.

VatandaÅŸların ihbarı üzerine inceleme yapan ekipler koronavirüs salgınını da dikkate alarak halk saÄŸlığı koÅŸulları açısından uygun olmayan evlerin biran önce boÅŸaltılması için ilgili kararı Ä°l Umumi Hıfzıssıhha Kurulundan çıkardı.

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü görevlilerinin desteÄŸiyle ilk olarak Hasanbey Mahallesi, Balerin Sokakta Sabire E’nin kiracı olarak yalnız yaÅŸadığı eve gelen GümüÅŸhane Belediyesi Zabıta ekipleri yaÅŸlı kadını evden güçlükle ikna ederek çıkardı.

Ardından Temizlik Ä°ÅŸleri MüdürlüÄŸü görevlileri evden 2 kamyon dolusu çöpü çıkararak iÅŸ makinesi marifetiyle kamyonlara doldurarak götürdü. Zaman zaman görevlilerle inatlaÅŸan yaÅŸlı kadına komÅŸuları da tepki gösterdi. Benzin gibi yanıcı maddelerin çıktığı ev yaklaşık 2 saat süren çalışmayla boÅŸaltıldı.

Hasanbey Mahallesi Karanfil sokakta yaÅŸayan Åžükran B’nin evinde de çalışma yapan ekipler kapısının dahi güçlükle açıldığı evde ilk olarak dezenfeksiyon çalışması yaptı. Alınan güvenlik tedbirleri kapsamında Belediye ekipleri buradan da bir kamyon dolusu malzeme çıkardı.

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan GümüÅŸhane Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan, halk saÄŸlığına yönelik çalışmalarının devam ettiÄŸini belirterek, “Yaklaşık 1 ay önce vatandaÅŸlarımızın iki evle ilgili ÅŸikayeti üzerine ekiplerimiz olay yerinde gelip kontrolleri yaptılar. Ardından ilgili kurumlarla gerekli yazışmalarımızı yaparak tutulan raporlar doÄŸrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddesine istinaden Ä°l Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı alındı. Alınan karara istinaden de mahalle muhtarı ve kolluk güçleri nezaretinde evleri boÅŸalttık. Balerin sokaktaki 100 metrekarelik evde yaklaşık 4 tonluk çöpü 2 kamyonla aldık. Karanfil sokaktaki evde de bir kamyon dolusu malzeme çıktı. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. HerÅŸey GümüÅŸhane halkının saÄŸlığı için” dedi.

Yapılan çalışmalar sırasında evini çöplerle dolduran Sabire E. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ä°l MüdürlüÄŸü uzmanları tarafından ikna edilmeye çalışılsa da 112 Acil Servis Ekipleri tarafından GümüÅŸhane Devlet Hastanesine kontrol amaçlı götürüldü.