Bu Şehrin kupalara ne kadar açlık duyduğunun farkındayım
17/09/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Bu Şehrin kupalara ne kadar açlık duyduğunun farkındayım

Trabzonspor dergisine röportaj veren Ä°ngiliz teknik adam, 8 yaşında futbol oynamaya baÅŸladığını ve 13 yaşında Chelsea'ye geçtiÄŸini ifade etti.

Chelsea'de futbolun yanı sıra önemli tecrübeler edindiÄŸini vurgulayan Eddie Newton, Ä°ngiltere ve Türk futbolu arasında kıyaslama yaparak, "Ä°ngiltere'de çok güçlü, çok hızlı oyuncular var. Taktiksel açıdan baktığınızda da harika oyuncular ve çok iyi teknik direktörler var. Finansal açıdan baktığınızda da Ä°ngiltere Premier Ligi'nde daha pahalı takımlar, daha yüksek bütçeler var. Türkiye'de bulunduÄŸum süreçte büyük bir ilerleme kaydedildiÄŸini gördüm. Türk futbolunun doÄŸru yönde olduÄŸunu düÅŸünüyorum." ifadelerini kullandı.

Eddie Newton, insanı iyi tanımanın en çok önem verdiÄŸi nokta olduÄŸuna deÄŸinerek ÅŸunları kaydetti:

"Takımımızda genç oyuncularımız var, yaÅŸlı oyuncularımız var. Tecrübeli veya henüz geliÅŸime açık, aramıza yeni katılmış oyuncular var. Herkese farklı ÅŸekilde davranmanız gerekebilir. Ancak bu bireysellikleri bir araya getirerek kolektif olarak iyi bir Trabzonspor ortaya çıkartmak zorundayız. Bizim çalışma amacımız ve tüm hedefimiz buna yönelik. Bu bireysellikleri bir araya getirerek sonuçta kolektif olarak iyi bir Trabzonspor ortaya koymaya çalışıyoruz."

Futbol felsefesinin hücum oyunu üzerine olduÄŸuna iÅŸaret eden Ä°ngiliz teknik adam, oyuncularının topu rakibe kolay kolay vermemesi, kenar oyuncularının ise agresif olması gerektiÄŸini belirtti.

Futbolda bireyselliÄŸe deÄŸil takım oyununa inandığına dikkati çeken Eddie Newton, "Bence bir antrenörün en önemli özelliÄŸi takım adına bir karar verirken veya tercih yaparken bu seçimin tamamen takım adına olduÄŸundan emin olmalı. Yani kiÅŸisel bir karar almamalı, bu kararın tek nedeni takımın iyiliÄŸi olmalı. Ben bir antrenörde olmazsa olmaz özellik olarak bunu görüyorum. Yaptığı tercihi takım için yapmalı ve bireysel hiçbir ÅŸey katmamalı içine." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Devamlılığın çok önemli olduÄŸunu bilen insanlarla beraberiz"

Eddie Newton, Chelsea'den ayrılarak Trabzonspor'a gelmesinin kendisi için büyük bir karar olduÄŸunu kaydederek, ÅŸöyle devam etti:

"Åžu an doÄŸru bir karar aldığımı düÅŸünüyorum. O gün için çok büyük bir karardı. Ben futbolda istikrarın çok önemli olduÄŸuna inanan birisiyim. Sıfırdan bir ekip oluÅŸturarak yeni bir teknik ekiple çalışmanın çok zor olacağına inanıyorum. Buradaki teknik ekibimiz zaten beraber çalıştığımız ve benim nasıl çalıştığımı bilen, felsefemi bilen bir ekip. Futbolcu arkadaÅŸlarımız da beni tanıyor ve biliyor. Devamlılığın çok önemli olduÄŸunu bilen insanlarla beraberiz. Onlarla birlikte bir yolda yürümek daha kolay olacaktır. Teknik ekibe daha önce beraber oynadığımız ve aynı zamanda antrenör eÄŸitmeni olan çok baÅŸarılı bir arkadaşımızı daha kattık."

"Ä°slamiyet'te sorduÄŸunuz bütün soruların cevaplarını bulabiliyorsunuz"

EÅŸiyle tanışmasının ardından nasıl Müslüman olduÄŸuna dair sürece deÄŸinen Eddie Newton, Ä°slamiyet'te sorduÄŸu bütün sorulara cevap bulabilmesinin kendisini etkilediÄŸini vurguladı.

Kuzenlerinin de Ä°slamiyeti seçtiÄŸini belirten Newton, yaÅŸadıklarını ÅŸöyle aktardı:

"Belki de beni en çok etkileyen ÅŸey kuzenimin düÄŸününde gerçekleÅŸti. DüÄŸünün yapıldığı yere yakın bir mescitte ezan sesini duydum. Ezan sesini ilk duyduÄŸumda çok duygulanmış ve aÄŸlamıştım. Bunun sonrasında içimde bir ÅŸeyler olduÄŸunun farkındaydım. Ancak annem ve babam Katolik olduÄŸu için ve ailemde hiç Müslüman olmadığı için alacağım herhangi bir karar çok büyük bir karar olacaktı. Bu karar haliyle annem ve babamı da hayal kırıklığına uÄŸratacaktı. EÅŸime sorular sordum, kuzenime ve çevremdekilere sorular sordum. Müslümanlık hakkında okumaya devam ettim ve beni bilgilendiren insanlara sorular sordum. Beni en çok etkileyen ÅŸeylerden bir tanesi de Ä°slamiyet’te sorduÄŸunuz bütün soruların cevaplarını bulabiliyorsunuz. Bir gün araba sürerken kenara çektim ve bana Ä°slamiyet hakkında bilgiler veren arkadaşımı arayıp 'O gün bugün, Ä°slamiyet'i seçmek istiyorum.' dedim ve ardından da Müslüman oldum."

"Åžehirde çok büyük futbol kültürü olduÄŸunu söyleyebilirim"

Trabzonspor taraftarlarının takımlarına çok baÄŸlı olduklarına iÅŸaret eden Eddie Newton, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Dışarıya çıktığımda, markete gittiÄŸimde beni gören bütün taraftarlarımız beni durdurup o hafta kimlerin oynaması gerektiÄŸini, nasıl oynamamız gerektiÄŸini ya da kimlerin neler yaptığını ve neler yapmadığını bana ifade ediyorlar. Takımı o kadar yakından takip ediyorlar ki takımın o kadar içindeler ki her detayın farkındalar. Takımı gerçekten her ÅŸeyiyle takip ediyorlar. Åžehrin kupalara ne kadar açlık duyduÄŸunun farkındayım. Ne kadar baÅŸarı kazanılırsa kazanılsın her zaman daha fazlasını ve daha büyüÄŸünü istediklerinin farkındayım."

Elinden geldiÄŸince takıma hücum futbolu oynatacağına dikkati çeken Eddie Newton, taraftarların mutlu olacağı bir Trabzonspor göreceklerini belirtti.

Newton, ÅŸehrin temel noktasının Trabzonspor olduÄŸuna deÄŸinerek, "Köylere gittiÄŸinizde, ÅŸehrin uzak noktalarına gittiÄŸinizde bile oradaki her gencin futbolcu olma hayali ve Trabzonspor'un futbolcusu olma hayalini kurduÄŸunu görüyorsunuz. Belki bu her zaman ve herkes için mümkün olmuyor ancak ÅŸehir ÅŸununla gurur duymalı. Trabzon sadece Trabzonspor için deÄŸil, diÄŸer ÅŸehirler ve diÄŸer takımlar için de futbolcu üretiyor. Tüm ÅŸehrin gurur duyması gereken bir nokta bu. Sadece kendi takımınız için deÄŸil bütün ülke için futbolcu üretiyorsunuz. Dolayısıyla bunu da düÅŸündüÄŸünüz zaman ÅŸehirde çok büyük bir futbol kültürü olduÄŸunu söyleyebilirim." ifadesini kullandı.

Trabzonspor Kulübü BaÅŸkanı Ahmet AÄŸaoÄŸlu ile yakın iliÅŸkileri bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Eddie Newton, ÅŸunları kaydetti:

"Bunun da takıma katkı saÄŸladığını düÅŸünüyorum. Aslında çok sık rastlanan bir ÅŸey deÄŸildir bu. Belki çok büyük maçlar öncesinde görebileceÄŸiniz bir durum. Günün sonunda biz taraftarlarımız ve kulüp için buradayız. Taraftarlarımızı mutlu etmek için ilerliyoruz. Yakın iliÅŸkiler kurarak ve doÄŸru iÅŸler yaparak doÄŸru noktaya varabileceÄŸimizi düÅŸünüyorum. Dolayısıyla baÅŸkanımızla ve yönetim kurulu üyelerimizle bu kadar yakın iliÅŸkide olmanın takıma büyük fayda saÄŸladığını düÅŸünüyorum."

Bireysel ve takım olarak ellerinden gelen her ÅŸeyi yapacaklarını vurgulayan Ä°ngiliz teknik adam, sezonun çok uzun ve zorlu bir maraton olduÄŸunu, iki maçta ÅŸampiyonluÄŸun kazanıp ya da kaybedilemeyeceÄŸini kaydetti.