Yayla’daki Cinayet Zanlısı Adliyeye Sevk Edildi
01/09/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Yayla’daki Cinayet Zanlısı Adliyeye Sevk Edildi

Samsun'da, Hüsame Ünveren'i (24) sokak ortasında başına kabza ve dipçik ile vurarak darbedip, ardından tabanca ve tüfek ile ateÅŸ ederek öldürdükten sonra kaçtığı Trabzon'da, yaylada tartıştığı Åženol KeleÅŸ'i (45) de tabancayla öldürdüÄŸü suçlamasıyla yakalanan Ahmet Cerrrah (27), adliyeye sevk edildi. Zanlıya yardım ve yataklık ettiÄŸi iddiasıyla daha önce gözaltına alınan 1'i kadın 3 kiÅŸi tutuklanırken, diÄŸer firari ÅŸüpheli S.T. de her yerde aranıyor. Samsun'daki olay, 20 AÄŸustos'ta Karşıyaka Mahallesi Canik Belediyesi önünde meydana geldi. Ä°ddiaya göre, Hüsame Ünveren, husumetli olduÄŸu Ahmet Cerrah ve S.T.'nin saldırısına uÄŸradı. Otomobilden inen 2 ÅŸüpheli, Ünveren'in başına tabanca kabzası ve tüfek dipçiÄŸi ile vurdu. Ardından da tabanca ve av tüfeÄŸiyle ateÅŸ etti. Ünveren, ağır yaralandı. Olayda, yoldan geçen Canik Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Celal G. de seken kurÅŸunlardan birinin bacağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Saldırganlar kaçarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda saÄŸlık ve polis ekibi sevk edildi. Özel hastaneye kaldırılan yaralılardan Ünveren, yapılan müdahaleye raÄŸmen kurtarılamadı. Celal G. ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

TRABZON'A KAÇIP, CÄ°NAYET Ä°ÅžLEMÄ°Åž

Samsun'daki olayda cinayet ÅŸüphelisi Ahmet Cerrah'ın olayın ardından Trabzon'a kaçtığı ve saklandığı belirlendi. Åžüpheli Cerrah'ın 28 AÄŸustos'ta Çaykara ilçesine baÄŸlı Sultan Murat Yaylası'nda bilinmeyen nedenden çıkan tartışma sonucu, Åženol KeleÅŸ'i de tabancayla ateÅŸ ederek, öldürdüÄŸü ardından da kaçtığı ortaya çıktı.

YARDIM VE YATAKLIK EDEN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruÅŸturmayı geniÅŸleten 2 ilin polis ve jandarma ekipleri, önce 2 cinayetin firari ÅŸüphelisine 'yardım ve yataklık ettiÄŸi' iddia edilen 1'i kadın 3 ÅŸüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki iÅŸlemleri tamamlanan 3 ÅŸüpheli, sevk edildikleri adliyede, mahkemece tutuklandı.

FÄ°RARÄ° ZANLI YAKALAND

IPolis ekipleri, Samsun'da yaÅŸanan olayda tabanca kullanan ve ölen gence tabanca kabzası ile vurduÄŸu saptanıp, kaçtığı Trabzon'da da bir cinayet daha iÅŸleyen Ahmet Cerrah'ı, yakalamak için 50'ye yakın kiÅŸinin ifadesine baÅŸvurup, 40 farklı adrese de baskın düzenledi. Yapılan baskında Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü'ne baÄŸlı AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından, zanlı Ahmet Cerrah, Vezirköprü ilçesinde saklandığı adreste yakalanarak, gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Ä°LK CÄ°NAYETE 'SÄ°LAH ÇEKTÄ° ZANNETTÄ°M' SAVUNMASI

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü'ne getirilen ÅŸüpheli, polise verdiÄŸi ilk ifadede Samsun'daki Hüsame Ünveren cinayetiyle ilgili, "Onunla daha önceden aramızda husumet vardı. Olay günü karşılaÅŸtık ve küfürleÅŸtik. Bana silah çektiÄŸini zannederek üzerimdeki tabancayı çıkartarak ateÅŸ ettim. ÖldüÄŸünü sonradan duydum" dediÄŸi öÄŸrenildi.

Ä°KÄ°NCÄ° CÄ°NAYETE 'KENDÄ°MÄ° KORUDUM' SAVUNMASI

Åžüphelinin Trabzon'da öldürdüÄŸü Åženol KeleÅŸ ile ilgili ifadesinde ise "Beraber alkol aldık. Sonradan aramızda hatırlamadığım konudan tartışma çıktı. Kalkıp, küfrederek, üzerime yürüdü. Sonra beni tehdit ederek, silah çekti. Ben de üzerimdeki tabancayı çıkartarak, kendimi korumak amaçlı ateÅŸ ettim" dediÄŸi belirtildi.

DÄ°ÄžER ÅžÜPHELÄ° ARANIYOR

Öte yandan Samsun'da cep telefonu görüntülerine göre olayda tabanca kullanan ve ölen gence tabanca kabzası ile vurduÄŸu saptanıp, kaçtığı Trabzon'da da bir cinayet daha iÅŸleyen Ahmet Cerrah ile yine olayda pompalı tüfekle ölen gence ateÅŸ edip, tüfekle darp eden firari ÅŸüpheli S.T'nin de her yerde arandığı bildirildi.