TİSKİ Genel Kurul Toplantısını Yaptı
16/07/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

TİSKİ Genel Kurul Toplantısını Yaptı

Trabzon Ä°çmesuyu ve Kanalizasyon Ä°daresi (TÄ°SKÄ°) 2020 yılı 1. OlaÄŸan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu’nun baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi.

BüyükÅŸehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan genel kurulun açılış konuÅŸmasını yapan BaÅŸkan ZorluoÄŸlu, TÄ°SKÄ°’nin kurumsal yapısı ve faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi. Trabzon’un altyapısında ciddi sorunların olduÄŸunu belirten BaÅŸkan ZorluoÄŸlu, “Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi olarak çok ciddi inisiyatif alıp ve bu noktada kaynaklarımızı etkin ÅŸekilde kullanmak olmak üzere, teÅŸkilat yapımızın güçlendirilmesi, yönetim yapısının deÄŸiÅŸtirilmesi, yeni personel takviyesi ve hizmet sunma kapasitesine yönelik çok önemli çalışmalar yürüttük. Bundan sonra da bu çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceÄŸiz.” dedi.

‘SON DÖNEMLERÄ°N EN BÜYÜK BÜTÇELÄ° YATIRIMI’

‘Ortahisar Ä°çme Suyu Temini Projesi’ için, “Son dönemlerin en büyük bütçeli yatırımı” ifadesini kullanan BaÅŸkan Murat ZorluoÄŸlu, “Ortahisar’ın içme suyu hattının yaklaşık 565 kilometrelik hattı bütünüyle deÄŸiÅŸtiriliyor. Bu büyük projenin ihalesi, sözleÅŸmesi ve yer teslimi yapıldı. Yüklenici firma ile bir araya geldik, çok iyi bir koordinasyon ekibi kurduk. Yüklenici firma da ÅŸantiyesini kurdu. Ä°nÅŸallah Çevre ve Åžehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da katılacağı bir proje baÅŸlangıç toplantısını bayramdan sonra Trabzon’da gerçekleÅŸtireceÄŸiz.” diye konuÅŸtu.

‘ALTYAPIYI BÜTÜNÜYLE YENÄ°LÄ°YORUZ’

Sadece içme suyu hatlarının deÄŸiÅŸimi için 17 milyon Avro’nun üzerinde bir maliyetin söz konusu olduÄŸunu belirten ZorluoÄŸlu, “Bunun yüzde 60’ını AB kaynaklarından hibe olarak karşılıyoruz, yüzde 25’i TÄ°SKÄ°’nin öz kaynaklarından yüzde 15’i de Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Trabzon için hayati önem sahip bir projeye imza atıyoruz. Bu projeyi sadece içme suyu hattının deÄŸiÅŸtirildiÄŸi bir proje olarak görmüyoruz. Biz bunu Trabzon’un mevcut altyapısının bütünüyle yenileme adına bir fırsat olarak deÄŸerlendiriyoruz. Bu projeyle birlikte kanalizasyon ve yaÄŸmursuyu hatlarını da ayrıştıracağız. Ä°halesini de yaptık. Ä°nÅŸallah proje tamamlandığında Ortahisar’ın kanalizasyon ve yaÄŸmursuyu anlamında bir sorunu kalmayacak. Bir diÄŸer önemli husus; AKSA ve telekomünikasyon firmalarının kullanımına sunulması adına inÅŸallah projede açılacak kanalların yanında ek bir kanal açılıp orada da bunların altyapısına yer verilecek.” ifadelerini kullandı.

‘ÅžEHÄ°R OLRAK BÄ°R KARAR VERMELÄ°YÄ°Z’

Meclis üyelerinden gelen sorulara da cevap veren BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, Ä°leri Biyolojik Arıtma Tesisi ile ilgili ÅŸöyle konuÅŸtu: “Trabzon ile derin deniz deÅŸarj sistemiyle çok kaliteli arıtma sistemi olduÄŸunu bu çaÄŸda söyleyemiyoruz. BüyükÅŸehir Belediyesi olarak ilk etapta Ortahisar, Akçaabat, Sürmene, Araklı’da Ä°leri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurulması noktasında hazırlık çalışmalarımız var. Atık su arıtma tesisini bu ÅŸehir eninde sonunda yapmak zorunda. Åžehir olarak bir ÅŸeye karar vereceÄŸiz. Yer konusunda ciddi sorunu olan bir iliz ancak atık su arıtma tesisinin yerini tespit etmemiz lazım. Trabzon’un sahili tamamen kıymetli. Nereye koyarsanız koyun itiraz edilecektir. Ama diÄŸer taraftan yapılması gerek. Evet bir fedakârlık yapıp, bu meclisin alacağı kararla yer tespiti yapıp, bu tesisi yapmamız lazım. Önümüzdeki günlerde bu yerle ilgili önerilerimiz olacak.”

Ä°KÄ°NCÄ° OTURUMLA TAMAMLANACAK

Genel Kurul Toplantısı kapsamında, ilk kazmanın yakında vurulacağı Ortahisar Su Temini Projesi kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında TÄ°SKÄ° Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz GörmüÅŸ detaylı bir sunum yaptı. TÄ°SKÄ° Genel Kurulu ilk oturumu, ilgili gündem maddelerinin müzakere edilmesi ile tamamlandı. Genel Kurul, 17 Temmuz Cuma günü (yarın) gerçekleÅŸtirilecek ikinci oturumla tamamlanacak.