Trabzon'da 15 İşçi Selden Kıl Payı Kurtuldu
08/07/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon'da 15 İşçi Selden Kıl Payı Kurtuldu

Trabzon'un Yomra ilçesindeki öÄŸle saatlerinden itibaren etkisini gösteren saÄŸanak yağış sele neden oldu. Ä°lçedeki yol yapım ÅŸantiyesinde çalışan 15 iÅŸçi selden kıl payı kurtuldu. Selin geldiÄŸi esnada uyuyan bir iÅŸçi ise arkadaşının yardımıyla camı kırarak yaÅŸama tutundu.

Trabzon'un Yomra ilçesinde öÄŸle saatlerinde itibaren etkisini gösteren saÄŸanak yağış sonrası dereler taÅŸtı, bazı mahalle yollarında heyelan meydana geldi. Özdil'de yol yapım ÅŸantiyesinde meydana gelen sel ve heyelanda 15 iÅŸçi sel sularından kıl payı kurtuldu. Ä°ÅŸçilerden aÅŸçı Halil Ä°brahim Metin, camı kırarak selden kurtulduÄŸun belirterek, "Sabah yemek yapmak için kalktığımız için öÄŸle yemeÄŸinden sonra yatıyoruz. Uyandığımda baktım ki ranza su olmuÅŸ. Bağırdım, çağırdım ama kimse duymadı. Bir arkadaşım geldi onun yardımıyla camı kırarak dışarıya çıktım. Yukarıdan bir ses geldi. Camdan çıkarak kendimi kurtardım" dedi.

Åžantiyede çalışan Murat Aksoy, zor kurtulduklarını dile getirerek, "Sel anında ÅŸantiyede çalışıyorduk. 15 kiÅŸi vardı. Burası Özdil yolunun yapılması için kurulan bir ÅŸantiye. ÖÄŸleden sonra saat 3 gibi yağış ÅŸiddetini arttırdı. Åžantiyenin üst tarafından bulunan ırmak bir anda patladı. Kendimizi zor kurtardık. Tek tesellimiz can kaybımın olmayışı" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Başkan Zorluoğlu: "Can kaybı yok"

Selin olduÄŸu bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, selde can kaybının yaÅŸanmadığını belirterek, "Åžuana kadar bize ulaÅŸan bilgiler herhangi bir can kaybının olmadığını gösteriyor. Karayolları Bölge MüdürlüÄŸü ve BüyükÅŸehir ekiplerimizin imkanlarıyla ilk etapta yolları açacağız. Sürmene ilçemizde de birkaç mahalle yolunun kapandığı ÅŸeklinde bilgi aldık. Bir taraftan da oraya destek vereceÄŸiz. Yeter ki cana gelmesin. Geri kalan bütün iÅŸler çözülür" ifadelerini kullandı