TİSKİ'den Yumruklu Saldırı İle İlgili Açıklama
15/05/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

TİSKİ'den Yumruklu Saldırı İle İlgili Açıklama

11 Mayıs 2020 Pazartesi günü TÄ°SKÄ° Genel Müdürü Sayın Ali TEKATAÅž’a yönelik gerçekleÅŸtirilen yumruklu saldırı olayının ardından bazı sosyal medya hesaplarında, yazılı basın ve internet medyasında asılsız iddialar yer almıştır. Söz konusu haber ve yorumlara iliÅŸkin kamuoyunu bilgilendirme yaptı.

GeçtiÄŸimiz hafta Ä°daremizin yapmış olduÄŸu kurum içi görevlendirme sonucunda toplam 42 personelimizin görev yeri deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. Bu kiÅŸilerden 3’ ü memur, 2’si iÅŸçi olmak üzere 5 kiÅŸi ilçelerde, diÄŸer 37 personelimiz ise merkezdeki deÄŸiÅŸik birimlerde görevlendirilmiÅŸtir.

Ä°lçelerden abonelik ve diÄŸer iÅŸlemlerle ilgili gelen talepleri ve hizmetleri, en kısa sürede ve yerinde karşılayabilmek ve en basit iÅŸlemler için dahi abonelerin ilçelerden, ÅŸehir merkezine gelmelerinin de önüne geçmek için kurumsal yapılanma kapsamında Eylül 2019’da Kanal Katılım Ruhsat Birimi kurulmuÅŸtur. Bu kapsamda 5 personelimiz ilçelerimizde görevlendirilmiÅŸtir. Yapılan uygulamada; bölgelerdeki teknik personel eksikliÄŸini gidermek, hizmet kalitesini artırmak ve vatandaÅŸ memnuniyetini saÄŸlamak amaçlanmıştır.

Kurumumuz, dinamik bir yapıya sahip olup, oldukça geniÅŸ bir alanda hizmet vermektedir. Bu kapsamda ihtiyaca göre birimler arası personel hareketlilikleri gerçekleÅŸtirilmektedir. Habere konu olan personelimiz de merkezde görev yeri deÄŸiÅŸtirilen 37 personelden biri olup, Abone Ä°ÅŸleri Dairesi BaÅŸkanlığının VarlıbaÅŸ Hizmet Binasında bulunan biriminde görevlendirilmiÅŸtir.

Genel Müdür’e  yumruklu saldırıda bulunup, ardından bir maÄŸdur edasıyla bazı basın organlarına demeç veren saldırganın iddiaları tamamıyla hayal ürünüdür. Bu iddiaların, kurumumuz aleyhine sürekli mesnetsiz haber yapması ile bilinen malum gazetede yayınlanması ve sanki gerçekmiÅŸ gibi sahiplenilmesini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bahse konu edilen personel, 31 Mart 2019 Mahalli Ä°dareler Genel Seçimlerinin ardından toplamda 100 günden fazla izin ve rapor kullanmış olup, bu durum resmi evraklarla da sabittir.

Genel Müdürlük olarak, yapılan rutin bir görevlendirmenin amacından saptırılarak farklı mecralara çekilme çabasını üzüntüyle karşılıyoruz. Amacımız tüm personelimizi sistemin içerisine çekmek, en verimli ÅŸekilde çalışılabilecek ortamı oluÅŸturmak, halkımıza daha iyi, kaliteli ve hızlı hizmet sunmaktır. Bu baÄŸlamda yeni yönetim anlayışımız gereÄŸi Kurumumuz yeni hizmet binasına taşınmış olup aynı zamanda personelimizin çalışma koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesini de saÄŸlamıştır. Ayrıca personelimizin sosyal ve ekonomik haklarının oldukça iyileÅŸtirilmiÅŸ olması bunun bir göstergesidir. Bütün bunlar, saÄŸlıklı bir çalışma ortamı oluÅŸturmak amacıyla yeniden yapılandırma ve gerçek manada hizmet üreterek vatandaşımızın taleplerini gerçekleÅŸtirme amacına yönelik çalışmalarımızın sonucudur.

Dolayısıyla, yaÅŸanan bu çirkin olay sonrası ortaya atılan tüm iddialar gerçek dışı olup, bu iddialara iliÅŸkin yasal haklarımızın saklı olduÄŸunu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.