Rize'de Bir İlçe Karantinaya Alınıyor
14/04/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Rize'de Bir İlçe Karantinaya Alınıyor

Rize’nin Kalkandere ilçesinde yarın sabahtan itibaren uygulanacak karantina dolayısıyla Kalkandere Kaymakamlığı, karantina süresince uygulanacak esasları açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış olduÄŸu deÄŸerlendirildiÄŸinden Ä°l Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla yarın (15 Nisan 2020 ÇarÅŸamba) saat 08.00 itibariyle Kovid-19 tedbirleri kapsamında Rize'nin Kalkandere ilçesinde karantina uygulanacak.

Karantina uygulamasının baÅŸlamasından önce Kalkandere Kaymakamlığı da vatandaÅŸların konu hakkında bilgilendirilmesini saÄŸlamak amacıyla uygulanacak esasları belirleyerek kamuoyuyla paylaÅŸtı.

Buna göre, Kalkandere ilçesinde karantina tedbiri kapsamında (Medrese, Aksu, AÅŸağıtatlısu, Yukarı tatlısu Mahalleleri) uygulanacak esaslar ÅŸöyle:

Ä°lçemizde faaliyet gösteren iÅŸ yerleri çalışmalarına devam edecektir.

Ä°lçemiz dışında çalışan veya karantina tedbiri uygulanan mahallelerin dışında ikamet edip de ilçe merkezinde sürekli bir iÅŸ yerinde çalışan vatandaÅŸlarımızın, iÅŸyerlerine geliÅŸ ve gidiÅŸleri Kaymakamlığımızın verdiÄŸi izinle gerçekleÅŸecektir. Bu konuda izin belgeleri muhtarlar tarafından dağıtılacaktır.

Çalıştığı iÅŸletmenin personel kartına sahip olanların da kartlarını geçiÅŸ noktalarında ibrazı, iÅŸe gidiÅŸ geliÅŸlerinde yeterli olmakla birlikte, bu kapsamda olan çalışanların ilgili mahalle veya köy muhtarlarına bilgilendirme amaçlı isimlerini bildirmelidir.

Çaykur çalışanlarının ve kamu personelinin geçiÅŸlerde kurum kimliklerini ya da görev belgelerini ibraz etmeleri yeterlidir.

Mahalle halkımızın ve karantinaya tabi mahalleler ile baÄŸlantılı olan köy halkımızın, ilçe merkezinden temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere (Bakkal, market alışveriÅŸi, eczane vb.) her haneden 1 kiÅŸi olacak ÅŸekilde, hiçbir ÅŸikayeti olmayan vatandaÅŸlarımızdan, gerekli kiÅŸisel tedbirleri alıp, sosyal mesafeyi korumak kaydıyla mahalle veya köy muhtarından alacağı izin dahilinde alışveriÅŸine çıkabilecektir.

Mutlak ÅŸartla evlerinde izolasyon uygulanan vatandaÅŸlarımızın ihtiyaçları 155 ve 156 no’lu telefonlar aranarak bildirim yapılması durumunda ilçede görevlendirilen Vefa Sosyal Destek personelince derhal karşılanacaktır.

Ä°lçe esnafımızın, ilçe dışından ürün tedariklerinde, ilçeye gelecek nakliye araçlarının bilgilerini, 1 gün öncesinden ilçe emniyet amirliÄŸine bildirmesi gerekmektedir.

Karantina bölgesinde bulunan vatandaÅŸlarımızın aile hekimliÄŸi hizmetlerinden yararlanmaları, öncelikle aile hekimliÄŸi ile telefonla iletiÅŸime geçmeleri ÅŸeklinde olup, hastaneye vs. gidiÅŸlerinde he

Karantina süreci boyunca vatandaÅŸlarımızın evde kalmaları ve sosyal izolasyon kurallarına uymaları önem arz etmektedir.

Bu kapsamda vatandaÅŸlarımız, herhangi bir sorun ve isteklerinde muhtarlarımızla veya kaymakamlığımızla iletiÅŸim kurulabileceÄŸi gibi, 155 ve 156 üzerinden de bize ulaÅŸabilirler.

İlgili kararlar aleyhinde oluşan fiillerin sorumluları hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari işlem yapılacaktır.