TİSKİ’den Dezenfektan Üretimi
25/03/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

TİSKİ’den Dezenfektan Üretimi

Trabzon Ä°çmesuyu ve Kanalizasyon Ä°daresi (TÄ°SKÄ°) Genel MüdürlüÄŸü kendi kaynaklarıyla dezenfektan üretimine baÅŸladı.

Trabzon Ä°çmesuyu ve Kanalizasyon Ä°daresi (TÄ°SKÄ°) Genel MüdürlüÄŸü, EsiroÄŸlu Ä°çmesuyu Arıtma Tesisleri’nde dezenfektan üretimi gerçekleÅŸtirdi. Tüm dünyayı saran Korona virüs (COVÄ°D-19) nedeniyle hijyenin daha da önem kazanması üzerine harekete geçen TÄ°SKÄ° EsiroÄŸlu Ä°çmesuyu Arıtma Tesisi'ndeki Tesisler Dairesi BaÅŸkanlığına baÄŸlı ekipler, kısa süreli bir çalışmanın ardından dezenfektan üretimini gerçekleÅŸtirdi. Üretilen dezenfektanlar, ilerleyen süreçte belediye otobüsleri, camiler, içme suyu ve atık su arıtma tesislerinin temizliÄŸinde, kurum içi tüm temizlik faaliyetlerinde kullanılabilecek.

Tesislerde üretilen dezenfektanlar ÅŸimdilik kurum içi ihtiyaçlar ve personellere dağıtılmak üzere kullanılıyor. TÄ°SKÄ° Tesisler Dairesi BaÅŸkanı Kutluhan Gültekin, “3 günde bin litre dezenfektan ürettik, ihtiyaç halinde günlük 2000 litreye kadar üretebilecek sistemi kurduk" dedi.

TÄ°SKÄ° Genel Müdürü Ali TekataÅŸ , kendi imkanlarıyla dezenfektan üretimi gerçekleÅŸtirdiklerini ve üretimin yaygınlaÅŸtırılması için çalışmalarının devam ettiÄŸini açıkladı.