Trabzon'da Dolmuşların Rengi Anketle Belirlenecek
23/03/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Trabzon'da Dolmuşların Rengi Anketle Belirlenecek

Trabzon BüyükÅŸehir Belediyesi, dolmuÅŸ modernizasyonu sürecinin tamamlanmasının ardından dolmuÅŸların renk tercihini vatandaÅŸlara yönelik düzenlediÄŸi anketle belirleyecek.

BüyükÅŸehir Belediyesinin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan ankette vatandaÅŸlar, yeni dolmuÅŸlar için belirlenen turuncu, mavi, gold, turkuaz ve yeÅŸil renkleri arasında seçim yapacak.

Trabzon BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat ZorluoÄŸlu, yaptığı yazılı açıklamada, uzun çalışmalar sonucu dolmuÅŸ modernizasyon sürecini tamamladıklarını belirterek, 12+1 sistemine karar verdiklerini ifade etti.

ZorluoÄŸlu, vatandaÅŸların konforlu, klimalı, güvenli, iç kamera sistemi ile izlenebilen, engelliler için eriÅŸilebilir dolmuÅŸ sistemi istediklerine dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti:"Biz de buna uygun bir modernizasyon süreci yürüttük ve kararımızı verdik. Sürecin en başından itibaren yeni dolmuÅŸların rengini Trabzon halkı belirleyecek demiÅŸtik. Hazır herkes evdeyken, hazırladığımız anket çalışması ile halkımıza 'DolmuÅŸlarımız hangi renk olsun?' diye sorduk. Renk olarak da 'Turuncu, mavi, gold (altın rengi), turkuaz ve yeÅŸil' seçeneklerini sunduk. VatandaÅŸlarımızın büyük çoÄŸunluÄŸu hangi rengi tercih ederse Åžoförler ve Otomobilciler Odamıza bunu bildireceÄŸiz ve yeni sistemde o renkle dönüÅŸüme baÅŸlayacağız."DolmuÅŸların rengini belirlemek isteyen Trabzonluların, BüyükÅŸehir Belediyesinin resmi internet sitesi ile Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden de ankete katılabilecekleri bildirildi.