LiÄŸler Ertelendi
19/03/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

LiÄŸler Ertelendi

Gençlik ve Spor Bakanı KasapoÄŸlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiÄŸini açıkladı.

Bakan KasapoÄŸlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) BaÅŸkanı Nihat Özdemir, TFF 1. BaÅŸkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Basketbol Federasyonu BaÅŸkanı Hidayet TürkoÄŸlu, Türkiye Voleybol Federasyonu BaÅŸkanı Mehmet Akif ÜstündaÄŸ ve Süper Lig Kulüpler BirliÄŸi Vakfı BaÅŸkanı Mehmet Sepil ile Ankara'da yaptığı toplantının ardından, açıklamada bulundu.

Dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede devletin bütün kurumlarının, yayılımın durumuna göre elinden gelen tüm önlemleri, hem hızlı hem de koordineli bir ÅŸekilde çalışarak hayata geçirdiÄŸini vurgulayan KasapoÄŸlu, "Koronavirüs pandemisinin bütün dünyada belki de en çok etkilediÄŸi alanların başında spor gelmektedir. Salgının kontrol altına alınamadığı birçok ülkede müsabakalar durdurulmuÅŸ, uluslararası organizasyonlar ertelenmiÅŸ, etkinlikler iptal edilmiÅŸtir." diye konuÅŸtu.

Ä°lgili kurumların tamamıyla gerçekleÅŸtirilen toplantılarda, alınacak önlemlerin sürekli güncellendiÄŸini ve hızlı ÅŸekilde uygulamalar ortaya koymaya azami özen gösterildiÄŸini aktaran KasapoÄŸlu, bütün tarafların katılımıyla fikirlerin masaya yatırıldığını, analiz edildiÄŸini ve yönlendirmeler ışığında tedbir kararlarının alındığını ifade etti.

Sporda geçen hafta birçok tedbirin hayata geçirildiÄŸini söyleyen KasapoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Liglerin seyircisiz oynatılma kararını ülkemizde sadece bir vaka varken aldık. Avrupa'da bu kararı vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz. Tedbiren uygulanan bu karar, koronavirüs pandemisinin geçtiÄŸimiz haftaki yayılım durumu neticesinde ilgili kurum ve kuruluÅŸlarımızla sürekli istiÅŸareler içerisinde alınmıştı."

"Güncelleme söz konusu oldu"

Bakan KasapoÄŸlu, koronavirüsün mevcut durumu ve günün koÅŸulları dikkate alınarak, daha önceki tebdirlerde güncellemenin söz konusu olduÄŸunu dile getirdi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen Koronavirüs DeÄŸerlendirme Toplantısı'nda ve akabinde yapılan görüÅŸmeler neticesinde hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verildiÄŸini aktaran KasapoÄŸlu, "Müsabakalar bugünden itibaren durduruldu." açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili Kulüpler BirliÄŸi Vakfı ve federasyonların baÅŸkanlarıyla önemli bir toplantı gerçekleÅŸtirdiklerinin altını çizen KasapoÄŸlu, "Liglerin oynanmayacağı bu zamanın, bütün branÅŸlarda bir irtifa kaybı deÄŸil, yenilenme, toparlanma için bir fırsat olduÄŸu kanaatindeyiz. Bu süreçte federasyonlar ile kulüpler, sporcu, antrenör ve diÄŸer çalışanlarının saÄŸlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle yerine getirecektir." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Federasyonları da üzerlerine düÅŸen sorumluluÄŸu yerine getirme ve planlamalarını eksiksiz yapmaları hususunda talimatlandırdıklarını belirten KasapoÄŸlu, "Tedbirler kapsamında, zorunlu nedenler dışında sporcular yurt dışına gönderilmeyecek, yurtdışından gelenlerin ise 14 gün kuralına uygun hareket etmeleri saÄŸlanacak. Türkiye, koronavirüs pandemisiyle mücadelede dünyaya örnek olan birkaç ülkeden biri. Bu nedenle sporcularımız, olabilecekleri en doÄŸru adresteler. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 7 gün 24 saat mücadeleye devam edeceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Liglerde sürecin nasıl yönetileceÄŸine iliÅŸkin bir soru üzerine KasapoÄŸlu, "Süreç yönetimi noktasında kimsenin tereddütü olmasın. Özellikle gördüÄŸünüz gibi devletin bütün kurumlarıyla bu süreci en güzel ÅŸekilde yönetiyoruz. Bu çerçevenin belirlenmesi ve iÅŸletimesi noktasında bir dayanışma anlayışıyla, ortak akılla hareket edeceÄŸiz. Takvimleri, süreçleri birlikte deÄŸerlendireceÄŸiz ve sizlerle peyderpey paylaÅŸacağız." yanıtını verdi.

Bakan KasapoÄŸlu, yurtdışına giden sporculara geri döndüklerinde karantina uygulanıp uygulanmayacağına yönelik soruyu ise, "SaÄŸlık Bakanlığı'mızın koyduÄŸu kurallar çerçevesinde karantina tedbiri hiçbir istisna uygulanmaksızın ciddiyetle devam edecek. BaÅŸkanlarla özellikle konuÅŸtum, gerek sporcularımız, gerek aileleri, gerekse antrenörler ve çalışanlar herkes karantina uygulaması noktasında güzel bir süreçten geçiyor. Bu sürece hiçbir ÅŸekilde kesinti vermeyeceÄŸiz." diye cevapladı.

TFF BaÅŸkanı Nihat Özdemi ise liglerin ertelendiÄŸini belirterek "Liglerin yeniden baÅŸlayacağı tarih yapılacak çalışmalar sonrası belli olacak" dedi