Ortahisar Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı
13/03/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Ortahisar Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

Ortahisar Belediyesi, Orbel AÅž ve Hizmet-Ä°ÅŸ Sendikası arasında toplu iÅŸ sözleÅŸmesi imzalandı. Toplu iÅŸ sözleÅŸmesi imza töreni belediyenin Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleÅŸtirildi. SözleÅŸmeyi, Ortahisar Belediyesi adına BaÅŸkan Ahmet Metin Genç, Hizmet-Ä°ÅŸ Sendikası Trabzon Åžubesi BaÅŸkanı Ä°smail Kaplan, Orbel, AÅž Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Firar Bayrak ile ORBEL Genel Müdürü Aydın Gürsoy imzaladı.

01/07/2020 tarihinden itibaren üç yıl geçerli olacak toplu iÅŸ sözleÅŸmesinde çalışanların günlük yevmiyelerine % 21 oranında zam yapılarak yevmiyeler 103.44 TL'den 125 TL'ye çıkarıldı.

 Ã„°mza töreninde konuÅŸan Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Ahmet Metin Genç, "En mutlu ÅŸehir Ortahisar" hedefiyle yola çıktıklarını ve bu hedefi saÄŸlamak için çalışanların da mutlu olması gerektiÄŸini söyledi.

"EKONOMÄ°K STANDARTLARI YÜKSELTTÄ°K"

Yapılan toplu iÅŸ sözleÅŸmesinin Türkiye'nin ekonomik ÅŸartları ve belediyenin ekonomik durumu göz önüne alınarak hazırlandığına vurgu yapan BaÅŸkan Genç, "Hakikaten kuruluÅŸundan beri bir aile bütünlüÄŸü içinde çalıştık. Biz En mutlu Åžehir Ortahisar hedefi koymuÅŸtuk kendimize. Kendisine böyle bir hedef koyan bir kurumun yöneticisinin en büyük arzusu da bu hedefe ulaÅŸmak için en mutlu kurum olması lazım. En mutlu ÅŸehir hedefine bir aile bütünlüÄŸü içerisinde ulaÅŸabilmek için bu ekonomik standardı biraz daha yükseltmemiz gerekiyordu. Biz ÅŸuana kadar üç tane toplu sözleÅŸme yaptık üçünde de hiç ufak tefek pazarlıklara girmedik. Sendikacı arkadaÅŸlarımız güzel teknik bir çalışma ortaya koydular. Bu masanın her tarafında biz oturuyoruz anlayışıyla hareket ettik. Tabi ülkemizin ve belediyemizin ekonomik durumunu düÅŸünerek bütün imkânlarımızı zorladık. Sendikamız bu iÅŸi zam oranı ÅŸeklinde deÄŸil de yevmiye oranları artış ÅŸeklinde önerdi. Bunun çalışanlarımızın lehine olduÄŸunu dile getirdiler. Ben de dile getirilen bu görüÅŸleri kabul ettim ve görüÅŸmelerimizi yevmiye artışı üzerinde yoÄŸunlaÅŸtırdık." diye konuÅŸtu.

"MAAÅžLARLA Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°LGÄ°LERÄ° PAYLAÅžTI"

Ahmet Metin Genç, toplu iÅŸ sözleÅŸmesiyle çalışanların maaÅŸlarındaki artış oranlarıyla ilgili ÅŸu bilgileri paylaÅŸtı: "ORBEL çalışanlarımız için, bugün imzalayacak olduÄŸumuz 3. toplu iÅŸ sözleÅŸmemizin 3 yıl geçerli olacak.  Ä°lk yıl çalışanlarımızın 103.44 TL olan günlük yevmiyelerine % 21 oranında zam yapılarak yevmiyeler 125 TL'ye çıkarıldı. Ä°kinci ve üçüncü yıllar için ise enflasyon oranında zam yapılacak. Buna göre, en düÅŸük ORBEL maaşı 3.322,22 TL'den 3.848,13 TL'ye, en yüksek ORBEL maaşı 3.787,19 TL'den 4.313,10 TL'ye, orta grup ORBEL maaşı 3.405,10 TL'den 3.931,01 TL'ye çıkarılacak. Yapılan zamla 525,91 TL bir artış söz konusu ve bu da maaÅŸ olarak esas alındığında % 16 gibi bir zam oranına tekabül ediyor. Toplu iÅŸ sözleÅŸmemiz 01/07/2020 tarihinden itibaren geçerli olacak. Yapılan zam oranlarına göre evde bakım hizmeti veren personelin maaşı 2.675,37 TL'den 3.536,54 TL'ye (artış 861,17 TL), temizlik hizmetlerinde görevli teknik personelin ücretleri 3.343,18 TL'den 4.044,41 TL'ye (artış 701,23 TL), güvenlik hizmetlerinde çalışan personelin maaşı 2.937,17 TL'den 4.027,61 TL'ye (artış 1.090,44 TL) yükseldi.  ORBEL A.Åž'de 2020 yılı itibarıyla 974 personel çalışıyor. Kadrolu iÅŸçilere yönelik yapılan toplu iÅŸ sözleÅŸmesi de 3 yıllık olarak düzenledik. Birinci yıl için iÅŸçilerimize %13 oranında bir ücret zammı yapıldı. Ä°ki ve üçüncü yıl için ise enflasyon oranında bir zam uygulanacak. En yüksek mühendis maaşı 6.756,46 TL'den 7.547,82 TL'ye (artış 791,36 TL), en düÅŸük maaÅŸ 4.726,53 TL'den 5.245,02 TL'ye (artış 518,49 TL), orta grup maaşı 5.388,69 TL'den 6.000.31 TL'ye (artış 613,62 TL) yükseldi. Belediyemizde 120 kadrolu iÅŸçi bulunuyor." 

"BÜYÜK BÄ°R AÄ°LEYÄ°Z"

Çalışanlardan bundan önce olduÄŸu gibi bundan sonra da gayretli çalışma yapmalarını isteyen BaÅŸkan Genç, "Bu kurum hepimizin kurumu... Hiçbir zaman maaÅŸ konusunda gecikmelere mahal vermedik. Personelimizin ücret dengesini saÄŸlamaya çalıştık. Bunu da yaptık. Bir çalışmada ücret kadar, güvenli çalışma da önemli... Her zaman çalışanlarımızın iÅŸ güvenliÄŸini ön planda tuttuk. Mesai arkadaÅŸlığı hukuku çerçevesinde toplu iÅŸ sözleÅŸmesini hazırladık. Bütün bu imkânlara raÄŸmen sizden tek isteÄŸim daha bir gayretli çalışma ortaya koymanız. Bunu da sizden bekliyorum. Hangi birimde hangi unvanla çalışıyor olsanız da her biriniz Ortahisar Belediyesi'ni temsil ediyorsunuz. Biz güzel bir aileyiz. Halkımızın nazarında da güzel ve muteber bir kurumuz. Bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da büyük bir aile anlayışıyla yolumuza devam edeceÄŸiz. Toplu iÅŸ sözleÅŸmemiz hepimize hayırlı, uÄŸurlu olsun..." diye konuÅŸtu.

"Ä°STEKLERÄ°MÄ°ZÄ° KABUL ETTÄ°RDÄ°K"

HAK Ä°Åž- HÄ°ZMET Ä°Åž Sendikası Trabzon Ä°l BaÅŸkanı Ä°smail Kaplan ise konuÅŸmasında BaÅŸkan Genç'in iÅŸçi dostu bir belediye baÅŸkanı olduÄŸunu belirterek, "Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Ahmet Metin Genç'in toplu iÅŸ sözleÅŸmelerinde her zaman iÅŸçiden yana bir anlayış gösterdiÄŸini söyledi. Toplu iÅŸ sözleÅŸmesinde sendikamızın hedeflerinin % 80 oranında gerçekleÅŸtirdik ve isteklerimizin büyük bir çoÄŸunluÄŸunu kabul ettirdik. ORBEL'de çalışan 545 iÅŸçimizin yevmiyeleri gerçekten çok düÅŸüktü. Bunları bu toplu iÅŸ sözleÅŸmesinde yükseltme imkânı bulduk. Belediye baÅŸkanımızın iÅŸçi dostu bir baÅŸkan olduÄŸunu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum." sözlerine yer verdi.

Ä°mza törenine ORBEL çalışanlarının yanı sıra belediye meclis üyeleri, baÅŸkan yardımcıları, birim müdürleri, ORBEL Yönetim Kurulu Üyeleri ile kadrolu iÅŸçiler katıldı.