Çepni Boyu Birlik İçin Giresun'a Çıkartma Yaptı
26/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Çepni Boyu Birlik İçin Giresun'a Çıkartma Yaptı

Giresun Espiye'de Çepni Boyu BirliÄŸi toplantısı düzenlendi. Giresun'da Atatürk büstüne çelenk sunulması ve Milis Yarbay Topal Osman AÄŸa'nın mezarının ziyaret edilmesi ile baÅŸlayan organizasyon Espiye'deki Karadere DüÄŸün Salonunda devam etti.

Tam 10 yıla yakın sosyal medyada süren Çepni Boyu BirliÄŸi çalışması 4 aydır da sahaya yansıyor. Ä°stanbul'da yapılan 2 toplantının ardından 3.toplantı da Espiye yapıldı. Burada önemli kararlar da alındı.

Gaziantep'ten, Balıkesir'den, Van'dan, Antalya'dan ve ülkenin dört bir yanından gelen Çepniler Giresun 'da buluÅŸtu.

Ercan Bayram, Gökhan Kutal, Ercan Kandemir, Turgay Çepni, TuÄŸrul Keçeci, Ali Aktan Åžahan, Nuray Çepni ve Sonay Alıcı'nın düzenlemesini yaptığı toplantıda beraberce yapılan kahvaltının ardından konuÅŸma bölümüne geçildi.

Akademisyen camiasından katılımların da olduÄŸu toplantıda Prof. Dr. Ali Çelik, Yrd. Doç.Dr.Nazım Kuruca ve ÖÄŸrt. Gör. Gökhan Hamzeçebi yaptıkları konuÅŸmada Çepnilerin yaÅŸadıkları yerler, Çepni tarihi ve kültürü hakkında bilgi sundular.

Toplantıda Prof. Dr. Harun Demirkaya, Cemal Bulut, Elif Topçu, Turgay Çepni, Mesut AltınbaÅŸ divan heyetinde bulundu.

Ülkemizin çeÅŸitli bölgelerinden gelen Çepnilerin temsilcileri de söz alarak öneri ve görüÅŸlerini sundular.

Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüÄŸüne, birlik ver beraberliÄŸine sık sık vurgu yapıldı. Kurulacak Çepni Boyu BirliÄŸi ile vatanın bölünmez bütünlüÄŸüne daha kuvvetli bir ÅŸekilde hizmet edilebileceÄŸi söylendi.

Sosyal medyada Çepni Boyu BirliÄŸi için yıllardır mücadele edenlerden biri olan Ercan Kandemir de yaptığı konuÅŸmada Çepni Boyu'nun Türkistan'dan bir oba halinden çıkıp Anadolu'ya geldiÄŸini ve Anadolu'nun çetrefilli ÅŸartları sebebiyle 700 yılı aÅŸkın süredir bu boyun ülkenin çeÅŸitli yerlerine savrularak parçalandığını söyledi. Kandemir, ülkenin kanunları çerçevesinde bir çatı oluÅŸturulması gerektiÄŸini ve bunun ülke genelinde yapılacak toplantıların ardından bölgelerdeki Çepnilerin de onayı alınarak büyük bir kurultay ile gerçekleÅŸtirilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Toplantıda Çepnilerin geleceÄŸi hakkında fikir alışveriÅŸleri yapıldı.

 Gaziantep'te de bölgesel Çepni Boyu BirliÄŸi toplantısı yapılması kararlaÅŸtırıldı. Bölge toplantılarının düzenlenmesi için de bir organizasyon komitesi kuruldu.

Çepni Boyu BirliÄŸinin kurumsallaÅŸtırılması için  ortak görüÅŸ birliÄŸine varıldı. Bölge toplantılarının ardından büyük bir kurultay ile Anadolu'nun TürkleÅŸmesinde çok büyük roller oynayan OÄŸuz Boyu Çepniler yüz yıllar sonra tekrar bir dernek çatısıyla bir araya gelecek.