Gümüşhane’de Ahır Çöktü Koyunlar Tefef Oldu
25/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Gümüşhane’de Ahır Çöktü Koyunlar Tefef Oldu

GümüÅŸhane’de hayvancılık yapan Hakan Demirci’nin ahırında önceki gece göçük meydana geldi. Göçük sonucu 15 hayvanı telef olan Demirci’nin 60 koyunu da kayıplara karıştı.

Alınan bilgiye göre GümüÅŸhane kent merkezinde taksicilik yaparken 2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genç çiftçi projesine baÅŸvurarak aldığı 30 koyun ve 2 koçla hayvancılık yapmaya baÅŸlayan ve koyun sayısını 295’e kadar yükselten Demirci’nin YeÅŸilyurt köyü Türkmenli mahallesindeki ahırına göçük sonucu kaya parçaları düÅŸtü.

GerçekleÅŸen olayda 15 koyunu telef olan Demirci’nin 60 koyunu da kayıplara karıştı. Durumu yetkililere bildirilmesinin ardından bölgeye Ä°l Özel Ä°daresine ait iÅŸ makinesi giderek çalışma yaparken, Ä°l Afet ve Acil Durum MüdürlüÄŸü (AFAD) ve Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü yetkilileri de alanda incelemelerde bulundu.

Jandarma’nın gelmesinin ardından kuruma ait dronlarla kayıp koyunları arama çalışmaları baÅŸlatılırken Demirci’nin kendisi ve ailesi de komÅŸularının yardımıyla hem kayıp koyunlarını aramaya hem de yıkılan ahırlarını yapmaya baÅŸladı.

100 Koyununu Buldu 60 Koyunu Kayıp

Mescitli köyü yakınlarında 100 koyununu bularak ahırına getiren Demirci, kayıp 60 koyununu da Jandarma’nın dronları eÅŸliÄŸinde aramaya devam ediyor. Bölgede çok sayıda kurt bulunması nedeniyle sık ormanlık alanda arama çalışmalarına hız verilirken, Demirci ÅŸimdiden kara kara ne yapacağını düÅŸünmeye baÅŸladı.

Banka Parayı ÇektiÄŸi Halde Sigorta Yapmayı UnutmuÅŸ

Koyunları kredi çekerek aldığı için TARSÄ°M sigortalarının banka tarafından yapılmak üzere krediden kesinti yapılmasına raÄŸmen unutulduÄŸu için maÄŸdur duruma düÅŸen Demirci, eÄŸer bu hata düzeltilmezse çok ciddi anlamda sıkıntı yaÅŸayacağını söyledi.

YaÅŸanan bu süreçte baÅŸta Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü, Ä°l Özel Ä°daresi, Jandarma ve AFAD müdürlüÄŸü ekiplerinin sürekli yanında olduÄŸunu belirterek teÅŸekkür eden 2 çocuk babası Demirci, Tarım ve Orman Bakanlığı ile GümüÅŸhane ValiliÄŸinden destek beklediÄŸini ifade etti.