Gümüşhane'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
17/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Gümüşhane'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

GümüÅŸhane'de son haftalarda etkili olan kar yağışının ardından Ä°l Özel Ä°daresine baÄŸlı karla mücadele ekipleri köy yollarının tamamını ulaşıma açarken, kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığında mahalle yollarındaki çalışmalara yoÄŸunlaÅŸtı.

GeçtiÄŸimiz Cuma sabahı itibariyle kapalı 136 köy yolunu 24 saatte ulaşıma açan ekipler yağışın durmasının ardından çalışmalarını mahalle yollarına yoÄŸunlaÅŸtırdı. YoÄŸun yağış nedeniyle kardan tünellere dönen köy yollarında ise geniÅŸletme çalışmaları devam ediyor.

Hafta sonunu da çalışarak geçiren Ä°l Özel Ä°daresi karla mücadele ekipleri özellikle yağışın çok yoÄŸun yaÅŸandığı Kürtün, Torul ve merkez ilçenin yüksek köylerinde yol geniÅŸletme ve mahalle yollarını açma çalışması yaptı.

Havaların sıcak olması nedeniyle çığ konusunda dikkatli ve tedbirli çalışan ekipler yüksek kesimlerde 1,5-2 metreyi bulan kar kalınlığında adeta kardan tüneller açıyor.

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında önceliÄŸi acil durumlara ve taşımalı eÄŸitime dahil olan köylere veren karla mücadele ekipleri 112 Acil Servis ve AFAD ekipleriyle de koordineli olarak bu çalışmalarını sürdürüyor.

Mahalle yollarının açılması ve köy yollarının geniÅŸletme çalışmalarının birkaç gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.