Hüseyin Çimşir"Önemli Olan Sezonu Lider Bitirmek"
16/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAÅž

Hüseyin Çimşir"Önemli Olan Sezonu Lider Bitirmek"

Süper Lig'in 22. haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor'u 2-1 yenerek liderliÄŸe yükselen Trabzonspor'un teknik direktörü Hüseyin ÇimÅŸir, sezon sonunu lider bitirmenin önemli olduÄŸunu söyledi.

Hüseyin ÇimÅŸir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, uzun bir aradan sonra liderliÄŸe yükselmelerinin mutluluk verici olduÄŸunu dile getirdi.

"Benim için lider olmak deÄŸil sezon sonunu lider bitirebilmek önemli." diyen ÇimÅŸir, bunun devamlılığının olması gerektiÄŸini belirtti.

ÇimÅŸir, takımın özellikle son bölümde temposunun düÅŸtüÄŸüne iliÅŸkin bir soru üzerine "65-70 dakika oyunun hakimi bizdik. Hem tempo, oyunu forse etme anlamında ciddi pozisyonlarımız var. Skoru 3-4 yapabilsek çok daha farklı olabilirdi. 2-0 dan sonra rakip oyun içinde kalmaya çalıştı. Skoru arttıramadığımız için skorun verdiÄŸi geri çekilmeler oldu." diye konuÅŸtu.

BeÅŸiktaÅŸ maçında cezası nedeniyle oynayamayacak Obi Mikel'in takım için önemli olduÄŸunu ifade eden ÇimÅŸir, 5 oyuncularının daha sarı kart ceza sınırında bulunduÄŸunu, yollarına saÄŸlam oyuncularla devam edeceklerini anlattı.

ÇimÅŸir, Rıza Çalımbay'ın, Sörloth'un oynamasına ÅŸok oldukları biçimindeki açıklamalarının sorulması üzerine de "Sörloth normal ÅŸartlarda bizim beklediÄŸimiz 1 maç cezaydı. 2 maç verdiler, sonra hatalarından döndüler. Hem Sörloth hem diÄŸer oyuncuların performansı gayet iyiydi. Özellikle 65-70 dakika iyi oyun oynadığımızı düÅŸünüyorum. Sadece 1 oyuncu üzerinden galibiyeti deÄŸerlendirmek doÄŸru deÄŸil." yorumunda bulundu.

Maçta sakatlığı nedeniyle oyundan çıkan Nwakaeme'nin durumunun ciddi olacağını düÅŸünmediÄŸini belirten ÇimÅŸir, "Arka adalesinde gerilme olduÄŸunu söyledi. Biz de çok riske etmedik kendi de çıkmak istedi. Yarın tablo daha net oturur, çok ciddi bir ÅŸey olacağını düÅŸünmüyorum. Bir iki gün içinde durumuyla alakalı net bilgilendirme yaparız." ÅŸeklinde konuÅŸtu.