Vali Ustaoğlu, Sürmene’de Çeşitli Temaslarda Bulundu
15/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Vali Ustaoğlu, Sürmene’de Çeşitli Temaslarda Bulundu

Vali Ä°smail UstaoÄŸlu, Sürmene programı çerçevesinde, ilçede görevli muhtarlara toplantı gerçekleÅŸtirdikten sonra, çeÅŸitli açılışlara katıldı ve yapımı süren kamu yatırımlarında incelemelerde bulundu.

Sabah saatlerinde beraberindeki Ä°l Jandarma Komutanı TuÄŸgeneral Erhan Demir, Ä°l Emniyet Müdürü Metin Alper ve ilgili kurum müdürleri ile gittiÄŸi ilçede, ilk olarak Halk EÄŸitim Merkezi MüdürlüÄŸü toplantı salonunda muhtarla bir araya gelen Vali UstaoÄŸlu, Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Sürmene Belediye BaÅŸkanı Rahmi Üstün ve kamu yatırımı bulunan kurum amirleri ile muhtarları dinledi.

Muhtarlara Yönelik Toplantılar 2020’de de Devam Edecek

Toplantı açılışında, ilçede kamu yatırımı bulunan kurum amirleri, sunumlarını gerçekleÅŸtirirken, sonrasında muhtarlara hitap eden Vali UstaoÄŸlu, 2020 yılı içerisinde Sürmene ilçesinden baÅŸlayarak, muhtarlarla bir araya geleceklerini ve ilçelerin genel durumunu deÄŸerlendireceklerini söyledi. 

Muhtarları, devlet ve vatandaÅŸlar arasındaki irtibatın merkezinde konumlandırdıklarını ifade eden Vali UstaoÄŸlu, “Bu anlamda kamu hizmetlerinin muhtarlarımız tarafından bilinmesi, takip edilmesi ve vatandaÅŸlarımızla paylaşılması büyük anlam ifade ediyor. Bu format çerçevesinde mahallerinizi ilgilendiren ana sektörler itibarıyla, yapılan hizmetleri ve çalışmaları paylaÅŸmak, muhtarlarımızla hasbihal etmek ve varsa vatandaÅŸlarımızın sorun ve taleplerini almak üzere bugün burada toplandık. Benzer toplantılar ilerleyen süreçte diÄŸer ilçelerimizde de düzenlenecek. Ä°lçe müdürlerimiz, sunumlarda görüldüÄŸü üzere birçok hizmete imza attılar. Türkiye’miz geliÅŸti, deÄŸiÅŸti. Artık en ufak olumsuzluÄŸun takip edildiÄŸi, ÅŸeffaflığın ön planda olduÄŸu bir dönemdeyiz. Gayretli çalışmaları takip ediyoruz. Ä°limizde hayata geçirilen vizyon projelerden Sürmene ilçemiz de faydalanıyor.” dedi.

“Sıkıntılarımıza Birlikte Çözüm ÜreteceÄŸiz”

Muhtarlık müessesine verdiÄŸi önemi de ifade eden Vali UstaoÄŸlu, “26 yıllık meslek hayatımda hep söylediÄŸim gibi muhtarlar bizim en önemli mesai arkadaÅŸlarımız oldu. Bu yıl daha organize ve kapsamlı bir çalışma içerisinde muhtarlarımızla bir araya gelip, sıkıntılarımıza birlikte çözüm üretme çabası içerisinde olacağız.” diye konuÅŸtu.

Gerek ilçelerde gerekse il genelinde önceliklerinin, her zaman huzur ve güven ortamını korumak olduÄŸuna vurgu yapan Vali UstaoÄŸlu, “2019 bu anlamda bizler için gayet güzel bir yıl oydu. Turizmden örnek verecek olursam; dış hatlardan ilimize gelen uçak sayısı önceki yıla göre %45 oranında artış gösterdi. 2020 de inÅŸallah güzel geçecek. Katar ile Trabzon arasında mayıs ayı içerisinde direkt uçuÅŸların baÅŸlayacak olması çok önemli bir geliÅŸmedir. Özellikle kırılgan bir sektör olan turizmi olumsuz etkileyecek davranışların yaÅŸanmaması, huzur ve güven ikliminin muhafaza edilmesi, turistlere yaklaşımımızda her zaman azami ölçüde dikkatli olunması noktasında gayret göstereceÄŸiz. Muhtarlarımızın esnafla sürekli iletiÅŸim halinde bulunarak bu anlamda kendilerine yardımcı olmasını istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Devletimizin, Åžefkat Elini Herkese Uzatacak Gücü Vardır”

Vali UstaoÄŸlu konuÅŸmasının sonunda, vatandaÅŸların seslerini devlete duyurma noktasında mutlaka aracı olmalarını istediÄŸi muhtarlara, “Devletimizin, ÅŸefkat elini herkese uzatacak gücü vardır.” hatırlatmasında bulundu.

Toplantı, muhtarların mahalleleriyle ilgili sorun, talep ve beklentilerini sözlü ve yazılı olarak Vali UstaoÄŸlu’na iletmesiyle son buldu.

Muhtarlar toplantısının ardından tadilat çalışmaları tamamlanarak yeniden hizmete alınan Sürmene Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleÅŸtiren Vali UstaoÄŸlu, beraberindeki Ä°l SaÄŸlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve kurum amirleriyle hastanede incelemelerde bulundu.

Cuma Namazı öncesinde, Sürmeneli Üstün ailesi tarafından yaptırılarak ilçe halkının hizmetine sunulan Üstünler Camisi’nin de açılışını yapan Vali UstaoÄŸlu, burada yaptığı konuÅŸmada ‘hayırda yarışma’ konusuna iÅŸaret ederek, dinimizin bu hususa verdiÄŸi önemi anımsattı.

Vali Ä°smail UstaoÄŸlu, Cuma Namazı sonrasında ilçede yapımı süren, Muratlı Özel EÄŸitim Anaokulu Ek Binası, Sürmene Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü Hizmet Binası, Ä°mam Hatip Ortaokulu ve Sosyal Bilimler Lisesi inÅŸaatlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Valimiz Ä°smail UstaoÄŸlu, Sürmene Muratlı Özel EÄŸitim Anaokulunda eÄŸitim gören minikleri ziyaretinin ardından, yapımı süren anaokulu ek binasında incelemelerde bulundu.