Trabzon'da "Sıfır Atık Çalıştayı" Düzenleyecek
14/02/2020
murat
0 yorum
PAYLAŞ

Trabzon'da "Sıfır Atık Çalıştayı" Düzenleyecek

Trabzon'da Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Ortahisar Belediyesinin destekleriyle "Sıfır Atık Çalıştayı" düzenleyecek.

"GeleceÄŸe DeÄŸer Kat" sloganıyla düzenlenecek olan çalıştay, 19 Åžubat ÇarÅŸamba Günü kentte bir otelde saat 13.00'de baÅŸlayacak.

Ortahisar Belediye BaÅŸkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı açıklamada, Trabzon'un çok önemli bir sorunu olan atık sorununun konunun uzmanları ve bilim adamları tarafından çok boyutlu olarak tartışılacağını belirtti.

Genç, çalıştay sonuç raporunun hem belediyeler hem de diÄŸer kamu kurumlarının atık eylem planlarına yön vereceÄŸini ifade ederek, ÅŸunları kaydetti:

"KTÜ'den Çevre Sorunları Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Dilek Beyazlı, Doç. Dr. Muteber Erbay, Doç. Dr. Arzu Fırat Ersoy, Doç. Dr. Hakan Ersoy, Doç. Dr. Sanem Özen Turan ile Doç. Dr. Müberra Polatkan, çalıştay masalarında kolaylaÅŸtırıcı olarak görev yapacaklar. Çalıştayın moderatörlüÄŸünü Prof. Dr. Dilek Beyazlı yapacak. Çalıştaya Çevre Åžehircilik Ä°l MüdürlüÄŸü, Ä°l ve ilçe Milli EÄŸitim Müdürlükleri, Ä°l ve Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlükleri, Orman Bölge MüdürlüÄŸü, Devlet Su Ä°ÅŸleri Bölge MüdürlüÄŸü, Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü, Kaymakamlık, BüyükÅŸehir, Valilik, TÄ°SKÄ°, Trabzon Liman BaÅŸkanlığı, DoÄŸu Karadeniz Belediyeler BirliÄŸi, Trabzon Rize Katı Atık BirliÄŸi, SolakoÄŸlu Geri DönüÅŸüm, ÇakıroÄŸlu Geri DönüÅŸüm, Karadeniz Geri DönüÅŸüm, Trabzon ve Ortahisar Kent Konseyleri, Evra Grup Teknik Katı Atık, Trabzon Çevrecileri DerneÄŸi, Trabzon Peyzaj Mimarları Odası, Trabzon Mimarlar Odası, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Trabzon Jeofizik Mühendisleri Odası, Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası, Trabzon Ä°nÅŸaat Mühendisleri Odası, Trabzon Çevre Mühendisleri Odası, Trabzon Åžehir Plancıları Odası, TEMA Vakfı, DoÄŸal ve Tarihi DeÄŸerleri Koruma DerneÄŸi destek verecek."